APOTHEKER MARK SLAGER DINGT MEE NAAR NATIONALE ZORGVERNIEUWINGS PRIJS

Een kwart van de inwoners in de wijk Schothorst in Amersfoort heeft een niet-westerse achtergrond. Maar lokale apotheek Orion levert maar vijftien procent van de incontinentieproducten aan deze groep. Dit vormt voor apotheker Mark Slager reden om mee te dingen naar de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. Hij wil met onderzoekers en studenten uit de zorg en creatieve industrie de wijk in om te achterhalen wat de oorzaken zijn en daar passende oplossingen voor bedenken. U CREATE steunt hem bij dit initiatief. We helpen met het vinden van de juiste partners en de opzet van het project.

Een aantal oorzaken van het probleem is al bekend: taboe en schaamte, taalbarrières en een andere vormgeving van mantelzorg en zorg. Ook spelen er religieuze zaken, zoals reinheid bij het vijfmaal daags bidden, waarbij reguliere zorg niet voldoet. De maximale zorgvergoeding laat namelijk geen vijf verschoningen per dag toe. Ook is de gang naar bekkenbodemtherapie minder frequent onder deze groep.

Mark Slager: “Onderzoek naar incontinentie is niet sexy, er is weinig informatie voor handen. Er zijn goede oplossingen voor incontinentie – via de huisarts, fysiotherapie of apotheek. En zonder zorg krijgen mensen vochtletsel, komen ze in een sociaal isolement, of eten en drinken ze te weinig.

Ons doel is betere incontinentiezorg en goede contacten met de doelgroep in onze wijk. Maar uiteindelijk voor iedereen in Nederland. Een kwart van alle volwassenen krijgt een keer te maken met incontinentie. Dus goede zorg is belangrijk.”

Help Mark om de Nationale Zorgvernieuwingsprijs te winnen en stem op dit project via Facebook:

http://www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl/ideeenbank/?no_cache=1&idea=207

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?