AANBOD

VAN IDEE NAAR ONTWERP

Innoveren gaat stap voor stap. Fase na fase. Daarom is ‘design thinking’ eigenlijk een vanzelfsprekend proces in de beginfase van elk innovatietraject. 

U CREATE kan en wil een bijdrage leveren in de eerste drie stadia van ontwikkeling. Door het verbinden van gedreven partijen en personen en het mee-investeren in goede projecten en plannen.

MAPPING

Elke geslaagde innovatie begint bij het in kaart brengen van de vraag vanuit de eindgebruiker. Dat betekent ‘patiënt en customer journeys’ opzetten en uitvoeren. Maar ook het schetsen van de context, waarin een innovatie moet gedijen. En natuurlijk het vroegtijdig inzichtelijk maken van de besluitvormingsprocessen.

CONCEPTING

Wij noemen het ‘concepting’, anderen weer ‘ideation’. Hoe je het ook betitelt, dit is de fase waarin ideeën visueel vertaald worden en de eerste spannende mogelijkheden en nieuwe contouren op papier of beeldscherm letterlijk zichtbaar zijn.

PROTOTYPING

Dit is de fase dat het ontwerp voor je dienst of product ‘tot leven’ komt, waardoor er ook meteen een eerste gebruikservaring mogelijk is door een patiënt, burger of consument. Weliswaar nog in een minimale en ‘ruwe’ vorm, maar voldoende uitgewerkt om partijen te enthousiasmeren, die de innovatie naar een volgende fase kunnen brengen met inhoudelijke kennis en financiële middelen.

Karin

Meer weten? Karin Alfenaar weet alles over onze innovatieprojecten en denkt graag met je mee over alle mogelijkheden

VAN INFORMATIE NAAR INSPIRATIE

Er is ontzettend veel professionele kennis aanwezig, maar veel daarvan wordt nog niet op een inspirerende manier aan elkaar gekoppeld.

U CREATE brengt daarom niet alleen professionals en onderzoekers uit de creatieve industrie en de zorgsector bij elkaar, maar ontwikkelt en deelt ook nieuwe ‘crossover content’. 

TRAINING

Wij bieden geen regulier onderwijs, maar trainen wel professionals in gerichte, meerdaagse bootcamps of clinics en workshops van een dag of een middag. Rond onderwerpen als big data, gedragsontwerp of co-design. En natuurlijk op zaken die vanuit de U CREATE community worden aangedragen.

PUBLISHING

Opgedane kennis houden we niet voor onszelf, die delen we liever. Via publicaties, bijvoorbeeld in samenwerking met lectoraten of via onze eigen online kanalen.

CURATING

Veel evenementen in de zorg kunnen wel een ‘innovatie-injectie’ gebruiken. Maar omgekeerd mag er bij creatieve bijeenkomsten wel meer inzicht ingebracht worden rondom de echte issues bij voorkomen, genezen en verzorgen. Wij werken daarom als gastcurator graag samen met organisatoren. We nodigen we je natuurlijk ook graag uit voor onze eigen U CREATE sessies, die we in samenwerking met JIM (Jaarbeurs Innovatie Mile) organiseren in het – naast Utrecht Centraal gelegen – Beatrix Gebouw op de zesde verdieping.

Gjilke

Meer weten? Gjilke Keuning weet alles over onze kennisprojecten en doet je graag een concreet en inspirerend voorstel

VAN STUDENT NAAR STARTER

De ‘future health’ talenten van de toekomst. Waar vind je ze? Hoe laat je ze kennismaken met de mogelijkheden binnen je eigen organisatie. En hoe maken ze zichzelf goed zichtbaar als nieuw ‘menselijk kapitaal?

U CREATE kent deze talenten als geen ander. Of het nu gaat om afgestudeerde creatieven of zorg-professionals in opleiding. 

SCOUTING

De verbinding met onze kernpartners HU en HKU maakt dat we heel dicht bij de bron van innovatief talent zitten. Of het nu gaat om bachelor alumni van de afstudeerrichting ‘ Creatieve Industrie’ of afgestudeerde masters “Crossover Creativity’. Daarom duurt het nooit lang om de juiste ‘young professional’ te vinden, die jouw organisatie of project nodig heeft.

PROMOTING

Talent heeft soms wat steun nodig om zichtbaar te worden. Daarom plaatsen we graag jonge mensen met een fascinatie en drive voor vernieuwing in de zorg in de spotlights. Via onze eigen platform, maar ook bijvoorbeeld door ‘portfolio-sessies’ te ondersteunen.

COACHING

Ondernemen is een vak apart en de leerschool is vaak de praktijk van alledag. Dat vraagt ervaring die je nog niet hebt als je van een opleiding komt. Daarom koppelen we talent, waarin we ook zelf echt geloven, aan business coaches. Die er overigens, zo blijkt, zelf ook weer elke keer van leren.

Schermafbeelding 2018-12-14 om 16.13.09

Meer weten? Leon van der Rijt weet alles over onze talentprojecten en gaat graag met je op zoek naar talent dat bij jouw plan past

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?