23 MEI | HEALTH MEETS FASHION EXPO

Wearable technology maakt ons lichaam meetbaar. Slimme t-shirts gekoppeld aan apps monitoren onze gezondheid. Wat gaat er veranderen in de zorg als we ons lichaam gemakkelijk en comfortabel kunnen koppelen aan sensoren? Wearable tech ontwerper Pauline van Dongen en uiteenlopende experts uit de zorg- en modepraktijk nemen je mee in de wereld van gezonde mode.

Beeld: SOAK door Paulien Routs

De zorgsector staat aan het begin van een revolutie, onderhevig aan design. Ontdek wat er mogelijk is in de wereld van gezonde mode, leer over de samenwerking tussen zorgprofessional en mode-ontwerper, ons veranderende lichaam en – daardoor – veranderende zorg.

Programma

Moderatie door Stephan van Bolderik

  • 16:00 – 16:30: Inloop
  • 16:30 – 17:45: Presentaties van BeBright, Pauline van Dongen en Huidzorg Utrecht
  • 17:45 – 18:15: Paneldiscussie
    “Creating the new health practice: Making successful crossovers between healthcare and fashion” met bijdragen van Wolk Company, Pontes Medical UMC Utrecht en Marina Toeters (by-wire.net)
  • 18:15 – 19:00: Borrel & Opening Expo

 

GEZOND EN GELUKKIG LEVEN NIEUWE STIJL – Vivian Dekkers, BeBright 
Vivian Dekkers is adviseur bij BeBright. Waar decennia het zorgen centraal stond zien we een verschuiving naar positieve gezondheid en kwaliteit van leven. BeBright doet onderzoek naar maatschappelijk en technologische trends in de zorg. Welke waarden vinden we hierin als mens belangrijk? Met Vivians betrokkenheid bij BeBright Analytics en trajecten als Diagnose Zorginnovatie en Diagnose Transformatie is zij op de hoogte van alle relevante trends en ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Haar brede kennis paste zij onder meer toe bij de visieontwikkeling van ‘Zorg voor 2020’ van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).


KEYNOTE: PAULINE VAN DONGEN

FUTURE CRAFT, SMART TEXTILES & THE BODY
Pauline van Dongen specialiseert zich in haar studio sinds 2010 in wearable technology. Haar werk op het snijvlak van mode en technologie ontvangt internationale waardering. Pauline van Dongen is altijd betrokken bij uiteenlopende projecten waarin verschillende disciplines samenkomen. In haar lezing gaat ze in op het werk dat ze maakte voor de zorgsector, maar neemt ze vooral de veranderende rol van het lichaam verder onder de loep. Wat gebeurt er als we ons lichaam gemakkelijk en comfortabel kunnen koppelen aan sensoren en data over ons lichaam?

 

SAMEN ONTWERPEN VOOR EEN BETERE HUIDZORG – Murielle Alvares, Huidzorg Utrecht
Murielle Alvares nam als huidtherapeut een jaar lang de tijd om zich samen met een make-up artist en (smart) material designer te verdiepen in innovatieve huidtherapieën. Met haar project Artificial Skin ontwikkelt zij een mooiere en betere huid voor mensen met littekens. Wat zijn de belangrijkste lessons learned uit dit innovatie traject? Welke kansen ziet Murielle voor smart materials in de toekomst?

PANELDISCUSSIE:
CREATING THE NEW HEALTH PRACTICE: MAKING SUCCESFULL CROSSOVERS BETWEEN HEALTH & FASHION

  • Marina Toeters is initiator en oprichter van by-wire.net. In samenwerking met een breed netwerk ontwerpt en ontwikkeld zij innovatieve textiel producten en kledingstukken.
  • Wolk Company ontwikkelde een draagbare airbag dat je beschermt bij een val.
  • Karianne Lindenhovius is projectmanager van het project Nightingale, een samenwerking van vijf Europese ziekenhuizen die de industrie uitdaagt om een draadloze oplossing te ontwikkelen om de vitale functies van patiënten te monitoren in het ziekenhuis en thuis.

Locatie

Jaarbeurs Innovation Mile: JIM Utrecht
Beatrixgebouw, zesde verdieping
Jaarbeursplein 6, Utrecht

(5 minuten lopen vanaf Utrecht CS)

Aanmelden

 

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?