PARTNERS

C*RE THE SYSTEM

Een week lang samen structureel
vormgeven aan gezondheid en geluk

DUTCH DESIGN WEEK | 21 TOT EN MET 25 OKTOBER | KLOKGEBOUW STRIJP S EINDHOVEN

_MG_1599 kopie
ALLESISGEZONDHEID-JAARCONGRES-2447-1024x682
De nieuwbakken partners IJsfontein, Greenberry, Panton, Ideate, DIG en Gainplay aan de tekentafel.
IMG_5959_cl8xMDI0eDc2OF9kXzFfanBnXy9fYXNzZXQvX3ByaXZhdGUvbXVsdGlnYWxsZXJ5Mi8xODc4_12c8c6c3
U CREATE, Alles is Gezondheid, Health Hub Utrecht, Creatieve Coalitie voor Gezondheid  en Dutch Design Foundation zijn er van overtuigd dat innovatie alleen maar tot stand komt door het structureel uitwisselen van informatie en het blijven prikkelen door middel van inspiratie.
Daarom gaan we gezamenlijk tijdens de Dutch design Week 2019 in het nieuwe weekprogramma C*RE THE SYSTEM op zoek hoe we een systeem kunnen ontwerpen waarin ‘chronisch gezond en gelukkig zijn’ de norm is. Welk fundament moet er onder ons gezondheidsstelsel, welke ‘instituties’ vormen samen het toekomstige systeem en hoe krijg en we het huidige in beweging?
De partners van C*RE THE SYSTEM  hopen met alle sprekers en genodigden zo een bijdrage te leveren  aan  het gezamenlijk vormgeven van een  gezonde en gelukkige toekomst voor alle Nederlanders.

U CREATE

U CREATE is een Centre of Expertise voor ‘Future Health Design. U CREATE verbindt de wereld van zorg en welzijn met de kennis en kunde van creatieve industrie. U CREATE koppelt publieke en private partijen via innovatie-, kennis- en talentprogramma’s om vanuit het perspectief van de mens te komen tot innovatie op producten, diensten, organisaties en systemen.

U CREATE is een initiatief van de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

ALLES IS GEZONDHEID

Met een landelijke netwerk van ruim drieduizend organisaties uit de publieke en private sector werken we samen aan een vitaler Nederland. Hierbij staat de individu/gezonde wijkbewoner centraal, gelden gezondheid van mens en omgeving (ecosysteem) als waarden en bij veel van de netwerkactiviteiten staat anders denken en doen centraal. Zoals met het concept van Positieve Gezondheid of het 4D model.

De betrokken organisaties hebben inmiddels bijna 400 beloftes (pledges) getekend, het netwerk telt 15 regionale netwerken die werken aan gezondheid. Daarnaast bundelen organisaties hun krachten in thematische allianties.

HEALTH HUB UTRECHT

Wat begon als een City Deal op papier ontwikkelt zich nu in een hoog tempo als een dynamische regio-alliantie op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers, ontwerpers en ondernemers weten elkaar steeds beter en sneller te vinden door middel van de netwerkorganisatie Health Hub Utrecht. Een samenwerking, waarin de vier ontwerpcriteria ‘efficiëntie, effectiviteit, empathie en ethiek’ elkaar in balans houden bij het vormgeven van de innovatieve zorg van morgen.

Met maar één doel: gezond opgroeien, gebalanceerd leven, gelukkig oud worden en waardig sterven voor iedereen bereikbaar te maken. En zodoende alle inwoners zo gelijkwaardig mogelijk te laten profiteren van de welvaartsgroei in de Utrechtse regio.

CREATIVE COALITIE VOOR GEZONDHEID

Zes creatieve MKB bedrijven met een focus op zorg en welzijn hebben zich verenigd in de Creative Coalitie Voor Gezondheid. De coalitie bestaat uit de Utrechtse bureaus Greenberry, Gainplay Studio, Design Innovation Group, Ideate uit Amersfoort, het Amsterdamse IJsfontein en Panton uit Deventer.

Door participatie in innovatieve consortia, onderlinge kennisdeling en het inzetten van tal van ontwerpinzichten en methoden, maken de partijen zich hard voor een betere vormgeving van toekomstige zorg. Wat alle betrokken bureaus verbindt, is dat zij ook vele private organisaties en bedrijven ondersteunen in de transitie naar een digitale en meer servicegerichte dienstverlening. Maar nog belangrijker is dat zij naast efficiëntie en effectiviteit vooral empathie en ethiek als designcriteria hanteren.

DUTCH DESIGN FOUNDATION

Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft dat het probleemoplossend vermogen van ontwerpers de wereld vooruithelpt. Daarom biedt DDF ontwerpers kansen, ondersteuning, publiciteit en een podium. DDF organiseert ieder jaar de Dutch Design Week en de Dutch Design Awards en is actief tot ver buiten Nederland. Het jaar rond verzorgt zij debatten, lezingen, exposities en bijeenkomsten. Zo zet DDF de beste en meest veelbelovende ontwerpers in de schijnwerpers, en brengt zij hun ideeën en ontwerpen de wereld in. World Design Embassies is een initiatief van DDF

logo ucreate
HHU-logo-stapel-S

Log in with your credentials

Forgot your details?