C*RE THE SYSTEM

PARTICIPATIE

LET'S DESIGN A FUTURE HEALTH ME

Een beter functionerend zorgsysteem is één ding, maar wat doen we eigenlijk zelf? Kunnen we ons leven zo ontwerpen dat we ieder voor zich ook bijdragen aan een gezond en gelukkig Nederland? Ben je in staat om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in je leven om te gaan? Hoe zit het met je veerkracht en weerbaarheid? Als voorkomen begint bij kennis, wat weet je dan eigenlijk van je lijf en je brein. Beter slapen, gezonder eten, zinvoller werken, actiever bewegen, veiliger vrijen, groener spelen…hoe krijg je het voor elkaar? Best een opgave in het leven van alledag, maar een noodzakelijke. Het systeem zijn wij immers toch ook zelf?

  • Hoe zorg je dat nieuwe dimensies binnen het brede begrip gezondheid worden erkend, herkend én geïntegreerd in het systeem?
  • Hoe creativiteit kan worden ingezet als hefboom voor gedragsverandering die een gezonde leefstijl stimuleert?
  • Hoe kan technologie ons helpen om regie te krijgen en te houden over onze gezondheid?

KEYNOTE

Machteld Huber

Machteld Huber Oprichter Institute for Positive Health, voormalig huisarts

'RANKING THE PRINCIPLES'

Aan de hand van perspectieven/uitgangspunten, ingebracht door een panel van experts uit de zorg- en designwereld, ging C*RE THE SYSTEM, mede via een debat met het publiek, tijdensde Dutch Design Week 2019 op zoek naar wat het zwaarst moet wegen als we het gezondheidssysteem écht willen verbeteren. Want dat niet alles tegelijkertijd, met dezelfde energie en dezelfde middelen kan, weet iedere professionele vormgever. Dus moeten we prioriteren. Waar ontkomen we echt niet aan, wat is cruciaal in de transitie en waaraan moet het ontwerp in iedere geval voldoen? Hieronder de top tien, zoals samengesteld door panel en publiek.

DE 'RANKING THE PRINCIPLES' UITSLAGEN

Uitslagen Ranking the Principles Donderdag

HET 'RANKING THE PRINCIPLES' PANEL

Martin Hersman

Martin Hersman – Managing Partner LifeGuard

Clara den Boer

Clara Den Boer – Mede oprichtster De Gelukskoffer, auteur ‘Ondernemend Geluk’

Unknown-2

Sander Hermsen – Onderzoeker Gedragsontwerp Hogeschool Utrecht

Chantal Linders

Chantal Linders, CEO greenhabit

Caroline Baan

Caroline Baan – Chief Science Officer bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en bijzonder hoogleraar integrale gezondheidszorg bij Tilburg Universiteit

Harry Wildeboer – Associate partner Be Bright, PGO expert

Erik Gerritsen – Secretaris Generaal bij Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport

image

Lucien Engelen – Oprichter en directeur van Transform Health en Fellow Deloitte Centre for the Edge.

LET'S DESIGN A FUTURE HEALTH SPACE

Hoe zorgen we voor beweging en activiteiten die inzetten op de kanteling van ziektes zorg naar gezondheid en gedrag? Hoe zorgen we ervoor dat we ‘grozzerdammen, proeftuinen, gezondheidskavels, living labs’ tot iets eenduidigs, herkenbaars en praktisch werkbaar maken?

Hoe geven we vorm aan een omgeving waar samenwerken aan gezondheid begrijpelijk, leuk en makkelijk is? Welke lessen uit design kunnen we meenemen bij onze future health space? In wijken en bij mensen komt namelijk de werking vanuit verschillende organisaties en maatschappelijke domeinen samen.

KEY NOTE

Caroline Baan

Caroline Baan – Chief Science Officer bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en bijzonder hoogleraar integrale gezondheidszorg bij Tilburg Universiteit

logo ucreate
HHU-logo-stapel-S

Log in with your credentials

Forgot your details?