EMBASSY OF HEALTH

DESIGN SESSIONS

Vormgeven aan gezondheid en geluk Hoe pak je dat in de praktijk aan?

The modern cheerful group of office workers sitting and planning while the meeting.
Brainstorming startup ideas on a window

DESIGN SESSION GREENBERRY + DIG

Wanneer er een kleintje op komst is, is dat vaak hét moment om te stoppen met roken, ook voor aanstaande vaders. Voor mannen die in een zwaar beroep, zoals in de bouw, werken is dat lastig. Daar wordt nog veel gerookt op en rond de werkvloer. Hoe kunnen we jonge vaders met zware beroepen motiveren te stoppen met roken en dit vol te houden? Dit is de vraag die Pharos, Landelijk Expertisecentrum aan ons voorlegt en één van de twee thema’s waarover Design Innovation Group en Greenberry met experts gaan programmeren. Ook het andere thema, ingebracht door de Nederlandse Vereniging van Gemeenten, betreft een gezonde toekomst voor de jeugd. Hoe kunnen we partners helpen om zich beter voor te bereiden op het ouderschap, en daarmee vechtscheidingen voorkomen?

Deelnemers gaan in twee groepen aan de slag in deze sessie, die door Design Innovation Group en Greenberry wordt georganiseerd, samen met de VNG en Pharos. Door te kijken naar het gedrag en de omgeving van de doelgroepen, werken zij stapsgewijs aan oplossingen. Het doel is aan het einde van de sessie niet alleen kansrijke ideeën te hebben, maar ook te weten welke informatie en kennis nog mist. Wat is nodig om de beste ideeën te realiseren? De middag staat in het teken van partners leren kennen, verbindingen maken en coalities smeden rondom deze maatschappelijke vraagstukken. Met als doel in de toekomst samen te werken aan oplossingen.

De nieuwbakken partners IJsfontein, Greenberry, Panton, Ideate, DIG en Gainplay aan de tekentafel.

DESIGN SESSION IJSFONTEIN + IDEATE

In deze designsessie staat centraal hoe we mensen in staat stellen zelf hun gedrag te veranderen en hoe je nieuw gedrag ook vasthoudt.

Dagelijks worden we gebombardeerd door duizenden boodschappen. Nudges beïnvloeden ons gedrag en we staan bloot aan talloze verleidingen van professionele verleiders die graag geld aan ons verdienen. Gezonder leven willen we bijna allemaal, maar tussen minder pizza eten en ons daar aan houden ligt een complexe wereld van gedragspsychologie.

In deze designsessie kijken we hoe we mensen kunnen helpen om deze wereld in kaart te brengen; hoe werkt je eigen gedrag nou echt? Vervolgens ontdekken we hoe je met je eigen gedrag kan experimenteren, spelen en constant blijven ontwikkelen.

Laat je inspireren door de ontwerpers van serious game design bureau IJsfontein en service design bureau Ideate. Ga zelf aan de slag met het ontwerpen van gedragsinterventies die werken. IJsfontein en Ideate hebben hun sporen verdiend met het ontwerpen van serious games en gedragsinterventies voor sociale, mentale en fysieke gezondheid.

Schermafbeelding 2018-11-06 om 17.13.52

DESIGN SESSION GAINPLAY + PANTON

Designers van bureau Panton en game-developers van GainPlay Studio organiseren met Welzijn Rivierstroom en GGD Gelderland een workshop tijdens de Dutch Design Week. Daarin staat een spelwerkvorm rond gezondheid in dorpen centraal – de Dorpendokters. Dit jaar werd deze gelanceerd door de voornoemde zorgorganisaties. Na een succesvolle pilotfase zetten we nu een volgende stap, met als uitgangspunt ‘Gezondheid verbindt’.
De Dorpendokters willen bijdragen aan een prettiger en gezonder leven dicht bij huis. Zij begeven zich op het niveau van een buurt, een dorp, een vrijwilligersinitiatief, een groep professionals of beleid. Nu zijn gezondheid, zorg en welzijn in de praktijk vooral op het individu gericht, terwijl het ook nodig is om zich op het niveau van de gemeenschap – samenredzaamheid – te organiseren. Kijk naar trends rond de vergrijzing; langer thuis en minder personeel.
In de workshop maken deelnemers kennis met de Dorpendokters door het te spel te ervaren. Daarna bespreken we vragen als “hoe zorgen we ervoor dat de Dorpendokters optimaal aansluit bij de wensen van de gebruikers?” en “hoe schalen we de Dorpendokters op een duurzame manier op?”

3a62961d-8ff8-49ec-ae8e-7707b60ed7d3

WORKSHOP STANFORD DESIGN METHODS

Participants will learn about team communication highs and lows and walk in the shoes of either a nurse, doctor, resident, or anesthesiologist. During the workshop groups will work with Lego sets. Empathy research is an important phase in the design thinking process, a human-centered approach to problem solving. It is when practitioners perform qualitative research to understand their user’s mindsets, attitudes, and behaviors in a quest to uncover latent needs. English spoken.

jim-impressie-1250x750px
image

WORKSHOP DEEP LIFE DESIGN METHODEN

Kan een mens zijn eigen leven ontwerpen? Of in ieder geval aspecten ervan? Hoe kunnen ontwerpmethoden bijdragen om keuzes te leren maken in het alledaagse leven? Hoe beoordeel je de tijd die je besteedt aan de liefde, werk, spelen, gezondheid? Kan je het alleen af of zou het verstandig zijn om een team om je heen te formeren? Schets eens een prototypische week voor jezelf en kijk of je die ook in het echt zo kunt uitvoeren. Maar laat je vooral ook voor de verdere toekomst inspireren.

logo ucreate
HHU-logo-stapel-S

Log in with your credentials

Forgot your details?