We leven langer en misschien ook wel gelukkiger dan ooit. Maar met een langer leven komt ook een langer einde van het leven. Dat kunnen en willen we niet op zijn beloop laten. Het organiseren van hulp van naasten en het bespreekbaar maken van lastige onderwerpen zijn dingen die we in deze periode graag zo makkelijk mogelijk maken. Zodat alle energie die er nog is kan gaan naar het delen van de spaarzame momenten samen.

Waardig Sterven brengt de expertise van dokter & designer bij elkaar. De dokter die alles weet van het verlenen van de juiste zorg en de designer die alles weet van het vertalen van die kennis naar producten en diensten die het mogelijk maken voor jou om zelf met je gezondheid aan de slag te gaan. Maar zij zijn niet de enigen die elkaar opzoeken. Ook beleidsmaker & inwoner, verpleegkundige & patiënt, onderzoeker & ondernemer en zorgaanbieder & zorggebruiker doen mee.

Kom je ook vormgeven aan Waardig Sterven?

willem jan renger 2

Willem-Jan Renger

Hoofd Innovatiestudio

HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN UTRECHT

teun

Teun Aalbers

CEO 

GAINPLAY STUDIO

PROGRAMMA

Ontvangst

08.45 uur
Ontvangst bezoekers

Welkom

09.30 uur

Woord van welkom door de dagvoorzitter, introductie My Circle of Life 2018.

Walter AmerikaConnector in Chief – U CREATE

Waardigheid aan het einde van het leven

10.00 uur

Inzicht en inspraak in de laatste fase van het leven is misschien wel belangrijker, dan in alle andere fasen die eraan vooraf gaan. Kennis over het op de juiste manier betrekken van mensen bij hun proces naar het einde, vormt de basis van de dag.

De laatste periode zinvol invullen met je naasten

10.20 uur

Er is zoveel te organiseren en te bespreken, zoveel om over na te denken. Maar het liefst ben je gewoon samen met de mensen die het dichtst bij je staan op de momenten dat het er echt toe doet. Hoe kun je dit organiseren?

Koffie- en theepauze

10.40 uur

Future Health Design Expo – Waardig Sterven

Ontwerpen voor mensen in de laatste levensfase

11.10 uur

Het vormgeven van producten, diensten en processen voor mensen in de laatste levensfase brengt nieuwe uitdagingen. Een doelgroep die zo kwetsbaar is en waarbij elk moment telt, vraagt om andere benaderingen om ze te betrekken bij het ontwerpproces. Hoe gaan designers hier in de praktijk mee om?

Q&A met de ochtendsprekers

11.30 uur

Lunchpauze

12.00 uur

Future Health Design Expo – Waardig Sterven

ONTWERPSESSIES | SAMEN VORMGEVEN AAN WAARDIG STERVEN

RONDE 1

13.00 – 14.15 uur

In de eerste ronde kun je je verdiepen in één van drie dagelijkse activiteiten. Hoe zet je vraagstukken om in innovatieve ideeën die je kunt uitvoeren om mensen te ondersteunen bij eten, slapen en ontspannen in de laatste levensfase?

SLAPEN

Designers worden eerst verliefd op het probleem. Pas als je het probleem goed kent, kun je met een goede oplossing komen. Aan de hand van ontwerpmethodieken, ontleed je de problemen die er zijn rondom slapen om vervolgens op een gestructureerde manier te werken aan een innovatief idee, dat past in ons dagelijks leven.

ETEN

Designers worden eerst verliefd op het probleem. Pas als je het probleem goed kent, kun je met een goede oplossing komen. Aan de hand van ontwerpmethodieken, ontleed je de problemen die er zijn rondom eten om vervolgens op een gestructureerde manier te werken aan een innovatief idee, dat past in ons dagelijks leven.

ONTSPANNEN

Designers worden eerst verliefd op het probleem. Pas als je het probleem goed kent, kun je met een goede oplossing komen. Aan de hand van ontwerpmethodieken, ontleed je de problemen die er zijn rondom slapen om vervolgens op een gestructureerde manier te werken aan een innovatief idee, dat past in ons dagelijks leven.

Koffie- en theepauze

14.15 uur

RONDE 2

14.30 – 16.15 UUR

In de tweede ronde ontwerpsessies, ga je op basis van een actuele praktijkcase de diepte in met een ontwerpmethodiek. Ontwerpers die de methodiek toepassen delen hun kennis en nemen je mee in de uitdagingen die ze tegenkomen bij ontwerpen met mensen in de laatste levensfase.

CO-DESIGN

Vanuit het project ‘Levenseinde coach’ ga je aan de slag met co-design.

EXPERIENCE DESIGN

Door (deels) te kunnen ervaren wat een naaste ervaart, kom je soms dichter bij elkaar.

COMMUNICATION DESIGN

De start van een moeilijk gesprek stel je vaak uit. Welke hulpmiddelen kun je bedenken om mensen te helpen dit gesprek toch aan te gaan?

Borrelen en kennis maken met ontwerpers uit de Future Health Design Expo

16.30 uur

IK DOE MEE AAN DEZE LEVENSFASE

€129,-

Ik schrijf mij in voor één levensfase naar keuze en betaal tot 13 juni slechts €129,- in plaats van €165,- exclusief BTW.

IK DOE MEE AAN TWEE LEVENSFASEN

€238,-

Ik maak graag gebruik van de Early Bird korting (t/m 13 juni) en betaal voor deelname aan twee levensfasen naar keuze €238,- in plaats van €330,- exclusief BTW.

LAAT HET ONS WETEN

We geven graag samen vorm aan de zorg van de toekomst. Laat ons je ideeën weten en we nemen contact met je op. Het U CREATE team

Sending

©2018 ALL RIGHTS RESERVED BY U CREATE - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account

Spring naar toolbar