VR ACADEMY BUNDELT KENNIS EN PRAKTIJKERVARING

Virtual Reality is al een tijdje hét buzzword in de creatieve industrie. Door een VR-bril op te zetten zit je als gebruiker veel meer in een verhaal. Je hebt het gevoel er echt bij te zijn en je voelt je meer betrokken door de intense beleving. Deze kracht maakt VR interessant voor mediamakers, maar de technologie zet makers ook voor uitdagingen. Hilversum Media Campus, NHTV, HKU en MediaMonks gaan zich samen inzetten voor een VR Academy.

Hiermee komen ze tegemoet aan de groeiende behoefte uit de industrie om professionele kennis en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van Virtual Reality. Deze relatief nieuwe technologie biedt nieuwe marktkansen voor de creatieve industrie, ook op internationaal niveau. Om die te kunnen benutten, biedt VR Academy onder coördinatie van Hilversum Mediacampus verschillende soorten state-of-the-art trainingen aan, elk gericht op een andere doelgroep.

Van makers tot directie

Nu VR-headsets steeds goedkoper worden bereiken VR-producties ook steeds vaker de consument in de huiskamer. De vraag “Moeten we niet iets met VR?” komt daarmee ook steeds vaker aan de orde. Na een eerste enthousiaste reactie, loopt het daarna vaak vast op de vraag “maar waarom” en “hoe dan”? Om te leren experimenteren met deze nieuwe vorm van immersive storytelling en deze effectief mee te nemen in je mediastrategie zijn verschillende trainingen opgezet onder leiding van Robert-Jan Blonk (VR Producer van MediaMonks), Marnix van Gisbergen (Professor Digital Media Concepts van NHTV) en Hartmut Koenitz (Professor Interactive Narrative Design van HKU).

De trainingen zijn gericht op verschillende doelgroepen: voor directie en hoger management ligt de nadruk op strategie en de implicaties van VR, waar er voor makers de mogelijkheid is te experimenteren en zich te verdiepen. De docenten en mediaexperts die de docentengroep van VR Academy vormen richten zich daarnaast in een aparte training op de onderzoeks- en ontwikkelmogelijkheden van VR.

Bekijk voor meer informatie de website van Hilversum Mediacampus.

 

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?