UTRECHTSE STUDENTEN ONTWERPEN SAMEN CONCEPTEN VOOR GEZOND EN GELUKKIG LEVEN

Hoe kunnen Utrechters meer invloed krijgen op hun eigen gezondheid en geluk? Deze vraag stond centraal bij de Healthy Living Challenge van U CREATE in samenwerking met Zorgpact Midden Nederland en Health Hub Utrecht. Met behulp van inzichten over gezondheidsvaardigheden en positieve gezondheid gaven studenten van MBO Utrecht, ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht, HKU, Erasmus Universiteit en Universiteit Utrecht een week lang samen vorm aan oplossingen voor Utrechters. Wat waren de ervaringen van studenten die meededen aan de Healthy Living Challenge?

Hoe help je ouders om de eerste duizend dagen voor hun kind nóg beter te maken? Hoe maken we onze leefomgeving zo aangenaam en gezond mogelijk? Hoe komen we weer met elkaar in contact? Met de opdracht om Utrechters meer invloed te geven op hun eigen gezondheid en geluk kwamen studenten in gesprekken met Utrechters snel nieuwe vragen tegen in het begin van de challenge week. De opdracht werd gegeven door Health Hub Utrecht: een samenwerkingsverband van ziekenhuizen, zorgorganisaties, gemeenten, provincie, kennisinstellingen en bedrijven, die zich samen inzetten voor een gezonde en gelukkige regio. Met behulp van ontwerpmethodieken, professionele coaching en vooral veel informatie van en over Utrechters gingen de studenten van de verschillende zorg- en creatieve opleidingen samen aan de slag met het ontrafelen van de gezondheids- en geluksproblemen van Utrechters.

Op vrijdagmiddag 23 november 2018 presenteerden de teams hun concepten op het Stadskantoor op de afdeling Volksgezondheid van Gemeente Utrecht. De jury besloot om niet 1, maar 2 teams als winnaar aan te wijzen en sprak de hoop uit dat er een combinatie van twee voorstellen kan worden gemaakt. De twee winnende teams samen doopten zichzelf direct tot ‘Team Healthy Thousand’. Hun concepten, een Superhero box met tips en hulp voor nieuwe ouders en een Instagram community waar gezondheidstips van professionals toegankelijk worden aangeboden, bespreken zij op dit moment verder met relevante partners uit het netwerk van U CREATE.

Wil je meer weten over wat U CREATE doet voor jonge zorgontwerpers? Bekijk dan eens onze talentpagina of neem contact op met Leon van de Rijt.

 

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?