UMCU NAAST HU EN HKU IN U CREATE

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) slaat de handen ineen met de Hogeschool Utrecht (HU) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Onder de vlag van U CREATE, het Centre of Expertise voor de Creatieve Industrie, geven zij gezamenlijk impuls aan de ontwikkeling en invoering van vernieuwende zorgproducten en -diensten. Het doel is tevens om de ‘cross-over’ tussen de Creatieve Industrie en de Zorg en Welzijn verder te versterken.

De samenwerking bevordert het invoeren en borgen van product- en dienstinnovaties in cure, care en preventie, zoals health apps en games, die de zorg kwalitatief verbeteren en de kosten reduceren. Het belang en de ervaring van de patiënt, burger en consument staat hierbij altijd central.

Kennis verbinden
Remco van Lunteren, Directeur Strategische Allianties bij het UMCU benadrukt het belang van de samenwerking met creatieve bedrijven en talenten: ‘Buiten het UMCU ontwikkelen zich zoveel ideeën die de zorg kunnen verbeteren, dat wij onze kennis hier echt aan moeten verbinden. Dat wij dit met de HU en HKU via U CREATE doen ligt daarbij helemaal in lijn met de Connecting U strategie van het UMCU. Vanuit Utrecht willen we zo een waardevolle bijdrage leveren aan innovatie in de Nederlandse zorg.’

Validering en Valorisatie
Volgens Walter Amerika, Directeur van U CREATE, is de overeenkomst van belang om de kennis over de route van het valideren (testen) en valoriseren (opschalen) van creatieve zorgconcepten te vergoten.

‘U CREATE heeft als visie dat dokter en designer samen de toekomst van de zorg vormgeven. Daarnaast kunnen we door de kennis en kunde van het UMCU het gat tussen open innovatieprojecten en startups – dat nu nog te groot is – verder verkleinen en in sommige gevallen al overbruggen.’

Minister Schippers
De samenwerking tussen HU, HKU en het UMCU via U CREATE sluit nauw aan bij het beleid van Minister Schippers. Zij stelde onlangs in een kamerbrief forse impuls te willen geven aan de ontwikkeling van Nederlandse medisch-technologische innovaties met ‘Health Deals’ tussen overheid en (private) partners die duurzame zorginnovaties verder op weg helpen.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?