U CREATE ORGANISEERT HEALTHY CITY INCLUSIVE CHALLENGE

Studenten onderzoeken zorg van de toekomst vanuit het perspectief van de inclusieve samenleving.

 

Op 18 november jl. organiseerde U CREATE in samenwerking met het lectoraat CO-design van de HU, de Finse partner University of Turku en Inclusion Lab de Healthy City Inclusive Challenge. Tijdens de challenge, die plaats vond in de Jaarbeurs Innovation Mile (JIM), verkenden studenten van 8 verschillende hogescholen (waaronder één in Finland) de toekomstige zorg.

In een pressure cooker van ruim een week, waarin teams vanuit de zorg en verschillende ontwerpdisciplines werd toegewerkt naar een advies over de toekomst van wijkgerichte zorg vanuit het perspectief van de inclusieve samenleving.

De vraagstukken kwamen van verschillende gemeenten die hier zelf ook al mee bezig zijn. Bij de Challenge waren gemeenten Utrecht, Amsterdam, Zoetermeer, Woerden en Turku (FI) betrokken.

De teams werkten ontwerpgericht aan hun onderzoek, dmv zogeheten probes. De bevindingen en adviezen werden vrijdag in een Expo gepresenteerd aan de gemeenten en vlak daarvoor ook nog aan burgemeester en wethouders van Utrecht.

“we hebben prachtige hogescholen en universiteiten in Utrecht die hele slimme oplossingen verzinnen waar we als stad heel veel aan hebben, dus we zijn ook heel er blij met dit soort samenwerkingen”

 Erlijn Mulder, gemeente Utrecht

Met de verschillende case owners wordt komende tijd overlegd hoe onderzoek en adviezen in het voorjaar samen met HU verder wellicht kunnen worden uitgewerkt.

Wil je meer weten over dit project neem dan contact op met Erik Mooij, talent connector bij U CREATE.

erik.mooij@ucreate.nl

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?