GEBALANCEERD LEVEN DOOR HEALTH HUB UTRECHT: DE BALANS TUSSEN ZELF DOEN EN ONDERSTEUNING ONDER DE LOEP

De tweede crossover conferentie van Health Hub Utrecht behandelt de tweede van vier levensfasen in de serie My Circle of Life 2019: Gebalanceerd Leven. Gezondheid en geluk bekeken vanuit Utrechters in de leeftijd van ongeveer 25 tot 55 jaar, zijn in de eerste plaats persoonlijke zaken. Inzicht en keuzevrijheid wordt steeds belangrijker. Wat doen we liever zelf en welke ondersteuning zoeken we daarbij?

Beter omgaan met gezondheid en geluk (lees: tevredenheid), lukt het beste als mensen (en dat zijn wij allemaal) daarover zelf meer keuzes kunnen gaan maken en een actievere rol hebben. Een actievere rol hebben, betekent dat je inzicht hebt in hoe het met je gaat, welke opties je hebt en welke ondersteuning beschikbaar is. We werken dan aan positieve gezondheid, waarbij we een betekenisvol leven leiden op basis van onze eigen wensen. Het komt echter nog vaak voor dat aan onze wensen niet altijd even makkelijk of even volledig gehoor kan worden gegeven vanuit het huidige zorg en welzijnsaanbod. Er lijkt een disbalans te ontstaan tussen gezondheidsvragers en zorgverleners.

Vanuit beleid, praktijk, onderzoek, ontwerp en ondernemen is daarom op 4 juni aandacht voor samenwerken aan Gebalanceerd Leven. Daarbij staan een aantal vragen centraal. Want wat is gebalanceerd leven eigenlijk? Wanneer zijn we in balans en hoe gaan we ermee om als ons leven uit balans raakt? In een plenair ochtendprogramma staat nieuwe kennis over mentale weerbaarheid na rampen in verschillende culturen wereldwijd centraal en wordt de rol van werkgevers in de regio onderzocht om overmatige stress en burn-out te helpen voorkomen. Ook worden de inzichten uit Quantified Self gedeeld, waarbij het steeds preciezer meten van persoonlijke gezondheidsdata centraal staat. Wat brengt dit teweeg bij mensen? En hoe ontwerp je een leven dat beter bij je past? Vijf kersverse strategieën voor Deep Life Design sluiten het ochtendprogramma af.

Het middagprogramma draait om het vinden van de juiste samenwerkingen en samenwerkingsvormen voor het succesvol implementeren van persoonlijke gezondheidsoplossingen en -omgevingen in Utrecht. Het uitgangspunt van positieve gezondheid bij het uitwerken van nieuwe oplossingen en omgevingen wordt praktisch gemaakt. Daarnaast krijg het co-creatieproces richting de wensen van eindgebruikers aandacht. Hoewel de precieze uitkomst lange tijd onbekend is, is het berekenen van de kans op wenselijke uitkomsten wel mogelijk. In een speelse oefening wordt de cruciale rol duidelijk van verschillende stappen en samenwerkingspartners daarbij. Maar ook moet gewerkt worden aan de implementatie van goede oplossingen die al klaar staan. Hoe kan de ruimte voor ondernemerschap bij praktijkprofessionals worden vergroot? Welke instrumenten zijn daarvoor nodig? 

Kom ook samenwerken aan Gebalanceerd Leven met Health Hub Utrecht! Bekijk voor meer informatie en tickets www.circleoflife.nl

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?