TWEE ZORGPROJECTEN GENOMINEERD VOOR HKU AWARDS 2016

Ieder jaar reikt HKU aan een klein aantal afstudeerders de HKU-Awards uit. Hiermee motiveert HKU studenten het beste uit zichzelf te halen en zet het excellente studenten in het zonnetje. HKU laat hiermee ook aan de buitenwereld zien waar we voor staan: vernieuwend kunstonderwijs waarmee de kennisinstelling midden in de samenleving staan.

‘Hartbeat Interventions’
Heartbeat Interventions is een onderzoek naar het effect van muziek op preoperatieve angstreducties. Jeroen van Driel ontwikkelde als eerste in Europa een bedrijf dat zich dat ziekenhuizen, tandartsen en huisartsen de mogelijkheid biedt om hun patiënten minder stress, angst en pijn te laten ervaren door functioneel gebruik te maken van on demand muziekstreaming.

’Numinous’
In ‘Numinous’ ging Stefanie Bonte op zoek naar een innovatieve behandelmethode voor mensen met onzichtbare burn-out klachten. Het resultaat is een ervaringsinstallatie die mensen in de eerste fase van hun burn-out te ondersteunt bij het terug vinden van hun lichaamsbewustzijn. Het onderzoek zelf leverde ook een nieuwe manier van samenwerking op tussen behandelaar, patiënt en een artistiek ontwerper. Het project maakt inmiddels ook deel uit van de Participatiekliniek.

Prijsuitreiking
De HKU-Awards worden uitgereikt op dinsdag 13 december in de Leeuwenberghkerk in Utrecht. Die avond presenteren alle genomineerden hun project aan de jury en andere aanwezigen. De jury bepaalt daarna wie de winnaar is in elke categorie en naar huis gaat met het geldbedrag van € 5.000 en een speciaal geslagen penning.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?