Studelta en U CREATE ontwikkelen samen het traineeship Future Health Design: een 6 tot 12 maanden durend traineeship waarin startende ontwerpers onder persoonlijke en inhoudelijke begeleiding van Studelta en U CREATE aan de slag gaan met innovatieprojecten in zorgorganisaties. Lees op deze pagina over het ontstaan hiervan en vooral waarom jij hieraan zou willen deelnemen!

Hoe is het traineeship ontstaan?

De Nederlandse gezondheidszorg staat op een hoog niveau. Of het nu gaat om genezen, verzorgen of voorkomen. Toch kan en moet het morgen beter. En slimmer, eerlijker, mooier en handiger. En dat kan ook! Door ontwerpdenken en verbeeldingskracht toe te voegen aan nieuwe technologieën en systemen. Daarvoor moeten we wél nieuwe samenwerkingen durven aangaan tussen zorgprofessional en designer.

Ontwerpers kunnen met inlevingsvermogen, experimenteren, prototypen en testen tot relevante, originele en creatieve oplossingen komen. Daarom bundelen kenniscentrum U CREATE (Centre of Expertise Creative Studies) en bemiddelings- en ontwikkelingsbureau Studelta hun krachten! In 2018 gaan we al pionierend de weg voor de ontwerper verkennen middels het traineeship Future Health Design.

Wat is onze missie?

Wij willen innovatie in de zorg verbeteren door het bemiddelen en ontwikkelen van jonge, creatieve talenten voor zorg-, of zorggerelateerde organisaties die willen vernieuwen en de patiënt centraal willen laten staan in het innovatieproces.

Hoe doen wij dat?

Wij brengende startende ontwerper, oftewel de pionier, in contact met de zorgsector om met een ontwerpgerichte aanpak, vernieuwende technologische mogelijkheden en empathische inzichten een waardevolle bijdrage te leveren aan innovatieprojecten. De pionier wordt zo een integraal onderdeel van de innovatie van zorgorganisaties.

DSC02433-8

Wat kan een startende ontwerper betekenen in de zorg? 

Met disciplines als design, gaming, architectuur en interactieve media is de creatieve sector steeds vaker de aanjager van toegepaste innovatie en vernieuwende technologieën voor andere sectoren. De kracht van een ontwerper zit ‘m in het zoeken van een duurzame oplossing voor een probleem vanuit een andere benadering. Daarom is het in een vroeg stadium samenbrengen van zorgprofessionals en designers volgens ons cruciaal voor het succes van innovatie. Een ontwerper kan meedenken over vragen die spelen in jouw zorgorganisatie, zoals:

> Hoe voegen we zoveel mogelijk waarde toe voor de patiënt?
> Waarom heb ik zoveel no-shows?
> Waarom ervaren de medewerkers zoveel werkdruk?
> Hoe sluit onze communicatie het beste aan bij de patiënt?
> Waarom is dit product niet gebruiksvriendelijk?

Herken jij je in een of meerdere van deze vragen? Of loop je tegen een soortgelijke uitdaging aan? Dan kan een startende ontwerper jouw organisatie verder helpen! De pionier werkt tijdens een project samen met jou naar toe een duurzame oplossing voor het probleem.

Hoe ziet het traineeship Future Health Design eruit?

Het traineeship beslaat een periode van 6 tot 12 maanden, afhankelijk van de duur van het project in jouw zorgorganisatie. De pionier die bij jou aan de slag gaat heeft een achtergrond in bijvoorbeeld Product design, Technische geneeskunde, Creative technology of Industrieel ontwerp. Studelta verleent persoonlijke begeleiding aan de pionier, U CREATE verzorgt de inhoudelijke begeleiding.

Persoonlijke begeleiding

> De pionier volgt het Ontdekkingstrack van Studelta (in totaal 6 dagen), waar hij of zij aan de slag gaat met persoonlijk leiderschap, omgevingsbewustzijn en praktische vaardigheden.
> Er vindt een startgesprek, een 360 graden evaluatiegesprek en een eindgesprek plaats op locatie vanuit Studelta.

Inhoudelijke begeleiding

> U CREATE verleent inhoudelijke coaching aan de pionier om het project in goede banen te leiden en de uitkomsten te borgen.
> De pionier volgt inhoudelijke Health Design trainingen van U CREATE (in totaal 6-12 dagen) om meer kennis over de zorg op te doen.

53394.studelta.logo

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?