TERUGKIJKEN: DEBAT PRIVACY BY DESIGN, WAT KAN ER EN WAT MAG NIET?

Startups op basis van zorg- en gezondheidsdata worden in Silicon Valley in hoog tempo ontwikkeld. Ook in Nederland wordt hard gezocht naar manieren om data over het lichaam en onze gezondheid in te zetten. Wat zijn de kansen en gevaren van snelgroeiende datadiensten? Hebben we in Nederland een duurzaam antwoord op Silicon Valley? We gingen in debat over privacydesign, medische ethiek en de ruimte voor experiment.

Privacy By Design

Hoe breng je alle privacy issues rond je product of dienst op basis van zorg- en gezondheidsdata in kaart en ga je er vervolgens duurzaam mee om zodat je kunt blijven ontwikkelen binnen strenger wordende wet- en regelgeving? Privacy by design is de term waarmee experts de inbedding van privacy verhogende maatregelen vanaf het begin van de ontwikkeling van een datagedreven product of dienst aanduiden.

In het debat op 13 juni in JIM Utrecht stelden we onszelf en de aanwezige experts de vraag: Wat is privacy en hoe ga je er duurzaam mee om vanaf de ontwerpfase van je product of dienst?

Experts

Terugkijken

 

Terugluisteren

 

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?