MY CIRCLE OF LIFE @ DDW17

Op woensdag 25 oktober tijdens Dutch Design Week 2017, staat het Natlab in Eindhoven in het teken van Design Research & Innovation Festival DRIVE. U CREATE presenteert hier het dagprogramma ‘My Circle of Life’: vanuit het perspectief van de gebruiker kijken we naar de toekomst van zorg en welzijn, waarin gezond opgroeien, gebalanceerd leven, gelukkig oud worden en waardig sterven centraal staan.

Met artsen, ontwerpers en onderzoekers van onder andere Gainplay StudioGreenberryIJsfonteinPantonUMC UtrechtUniversiteit TwenteTU DelftHogeschool Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam bekijken we ontwerpcases en gezondheidsvraagstukken voor elke fase van het leven.

Onder sprekers van My Circle of Life zijn:

#HEALTHY GROWING: Peter Deschamps

 

Peter Deschamps, kinder- en jeugdpsychiater bij UMC Utrecht, schetst de context voor Gezond Opgroeien. Omgevingsfactoren zijn van invloed op de ontwikkeling van kinderen en adolescenten. Hoe is deze doelgroep positief te beïnvloeden? Wat is specifiek nodig voor jongeren met een ontwikkelingsstoornis? Peter deelt zijn ervaringen met de doelgroep en het ontwikkelen van games en gamification oplossingen voor jongeren met ontwikkelingsstoornissen.

Peter spreekt in BLOK 1, tussen 10.00 – 11.00 uur

 

 

#BALANCED LIVING: Jan Willem van Beek 

 

 

Als oprichter en innovatiestrateeg bij Greenberry en gastdocent bij Universiteit Twente, Nyenrode en Beeckestijn deelt Jan Willem zijn ervaringen met gepersonaliseerde zorg. Aan de hand van concrete cases die bij innovatie- en ontwerpbureau Greenberry werden ontwikkeld, maakt hij duidelijk waarom zorg een gepersonaliseerde benadering nodig heeft.

Jan Willem spreekt in BLOK 2, tussen 11.30 en 12.30 uur

 

#HAPPY AGEING: Geke Ludden 

 

Hoe kan het ontwerp van producten en diensten een meerwaarde bieden aan een gezond leven? Geke Ludden is Universitair Hoofddocent Interaction Design bij Universiteit Twente en onderzoeker bij het DesignLab. Samen met ontwerpbureau voor de zorg Panton is ze onderdeel van het project MinD, waarin in een bijzonder consortium onderzoek wordt gedaan naar producten, diensten, ICT, dementiezorg en psychologie.

Geke spreekt in BLOK 3, tussen 13.30 – 14.30 uur

 

#DIGNIFIED DYING: Teun Aalbers 

 

 

Ontwerpen voor gebruikers in de laatste fase van het leven vraagt om nieuwe benaderingen van interaction design. Teun Aalbers is MA Healthy Ageing. Met zijn studio Gainplay ontwikkelt hij interactieve oplossingen voor stressreductie, angstbehandeling, revalidatie en levenseinde problematiek. De specifieke uitdagingen die er zijn bij ontwerpen voor mensen in de laatste fase van hun leven legt hij uit aan de hand van zijn

Teun spreekt in BLOK 4, tussen 15.00 – 16.00 uur

 

Bekijk het volledige programma

Registreren

My Circle of Life is onderdeel van CLICKNL Drive Festival dat plaatsvindt op 25 en 26 oktober 2017.
Dagkaarten voor het festival kosten €75,- en zijn te bestellen via de ticketpagina.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?