PUBLIEKSPRIJS VOOR REIS VAN 5

Het UMC Utrecht organiseert de Ureka Mega Challenge dit jaar voor de vijfde keer. Die feestelijke gebeurtenis wordt gevierd met een extra Publieksprijs ter waarde van 25.000 euro, beschikbaar gesteld door de Vrienden van het UMC Utrecht en de Vrienden van het WKZ.

Bijna de helft van de ruim 3500 publieksstemmen gingen naar het Piratenspel ‘De Reis van 5’ van Merel Vingerhoets en Brenda Janssen. De jonge bedenkers van het gezond-eten-spel maakten bij de prijsuitreiking een ware vreugdesprong. Er is veel lof voor de enorme stappen die zij maakten in hun businessplan. “We zien het spel graag op de markt komen”, aldus de jury. “Het thema voeding verdient meer aandacht.”

‘De Reis van 5’ bestaat uit een schatkist vol goudstukken en speelse opdrachten rond eten en voeding. Het spel helpt langdurig zieke kinderen van tussen de vier en tien jaar om weer een gezond eetpatroon te ontwikkelen. “Deze kinderen kampen nogal eens met misselijkheid, smaakverandering, weinig trek of juist eetbuien”, vertelt Janssen. “Ons spel maakt gezond eten weer leuk. Er is al belangstelling voor van diëtisten, pedagogische medewerkers en uit de jeugdgezondheidszorg.”

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?