PSYNET WINT REGIONALE VOORRONDE NATIONALE ZORGINNOVATIEPRIJS

Dinsdag 23 januari is Psynet tijdens de WeHealth Week verkozen tot de regionale inzending voor de nationale Zorginnovatieprijs 2018. Psynet biedt een veilig digitaal platform voor efficiënte, directe communicatie tussen de psychiatrische cliënt en zijn (zorg)netwerk. Op 15 maart vindt de landelijke finale plaats tijdens het Health Valley Event.

De jury roemde zorginnovatie Psynet om het ‘patient included’ innoveren: de patiënt staat centraal in de innovatie en het ontwikkelingsproces. Ook de manier waarop betrokken partijen samen de zorginnovatie ontwikkelen en hiervoor ‘over hun eigen muren heen stappen’ vond de jury het vermelden waard. De innovatie is zeer toepasbaar voor de regio en heeft de potentie om landelijk op te schalen. Al met al vormt Psynet een als regionale inzending een kansrijke inzending om de nationale zorginnovatieprijs te kunnen winnen op 15 maart.

Over Psynet

PsyNet is een initiatief van het UMC Utrecht Hersencentrum, huisartsen in Utrecht, Altrecht, Lister, Victas Verslavingszorg en Buurtteams Utrecht. In PsyNet heeft iedere (psychiatrische) cliënt zijn eigen digitale dossier. De cliënt kan zelf betrokken hulpverleners (formeel én informeel) vragen om deel te nemen. Zo heeft de cliënt in één oogopslag een overzicht van zijn (zorg)netwerk. In de beveiligde omgeving stemmen zij af welke zorg door wie op welk moment het best passend is.

Scaling up: van eHealth naar WeHealth

De regionale voorronde vond plaats tijdens de bijeenkomst ‘Scaling up: van eHealth naar WeHealth’, een Health Tuesday van U CREATE in de Utrechtse WeHealth Week. Ook de overige 9 genomineerden voor deze regionale voorronde waren aanwezig. Tijdens de sessie gaven de ondernemers en netwerkorganisatie Uzelf hun visie op het belang van het betrekken van de patiënt bij het ontwikkelen van innovaties. Een van de kernboodschappen die Uzelf de ondernemers in de zaal meegaf was om na te denken over de plaats van jouw zorginnovatie in het dagelijks leven van mensen.

Over de Zorginnovatieprijs

Zorginnovatie.nl heeft tot doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Daarom is de Nationale Zorginnovatieprijs in het leven geroepen.  De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken.

Dit jaar wordt er zowel een vakjuryprijs als een publieksprijs uitgereikt.

  • De winnaar van de vakjuryprijs ontvang een geldprijs van € 10.000.
  • De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldprijs van € 5.000.

Met de geldprijs kunnen de winnende innovaties een volgende stap zetten in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Ook krijgen de winnaars toegang tot het netwerk van zorginnovatie.nl en de betrokken regiopartners. Zo kunnen we het succes van innovaties samen versnellen. Op 15 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?