ONTWERPEN IN DE JEUGDZORG? SLUIT AAN OP DE DAGELIJKSE ACTIVITEITEN VAN JONGEREN

Slapen, eten, bewegen, leren, spelen en vrijen zijn belangrijke indicatoren van een gezond leven. Zeker in de eerste jaren van het leven, als lichaam en brein zich vormen. Slaap je niet goed; wat zou er helpen om je rustiger naar bed te laten gaan? Eet je niet goed; hoe wil je graag verleid worden tot het juiste eetgedrag? Beweeg je vaak genoeg? Lukt het leren?  Ontwerptrajecten in zorg en welzijn gericht op jongeren, sluiten hierop aan.

Of je het nu heel vaak doet, of niet zo vaak, lang of kort. Of je er bewust mee bezig bent, of juist helemaal niet. Hoe je met de dagelijkse dingen omgaat zegt veel over je gezondheid en welzijn. Maar hoe beïnvloed je het omgaan met eten, slapen, spelen, leren, bewegen en vrijen? Hoe ontwerp je interventies in deze thema’s die jongeren ook echt willen gebruiken?

Dokter + Designer = Patiënt Centraal

In de eerste conferentie van My Circle of Life 2018: Gezond Opgroeien op 7 februari a.s., gaan “dokter & designer” daarom samen met deze vragen aan de slag. Na een ochtendprogramma met “dokter & designer” keynotes van onder andere Sicco Scherjon (UMCG) en Paul Hekkert (TU Delft), is de middag gereserveerd om samen de handen uit de mouwen te steken en te leren van elkaars expertise. Onder leiding van creatieve bureaus met ervaring in gamedesign, service & productdesign, gedragsontwerp en tal van andere ontwerpmethoden en methodieken toegepast in zorg en welzijn krijg je de laatste updates op het gebied van ontwerpen in zorg en welzijn. Samen met medewerkers van jeugdzorginstellingen, designers, beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers ontdek je de beste routes naar gezondheidsinnovaties voor jongeren. De sessies zijn ingericht rondom de dagelijkse activiteiten:

  • ETEN: Drink je genoeg water? Onno van der Veen, partner – Ideate
  • LEREN: Co-Design met kinderen. Jochem Wilson & Joris Swaak, Sr. Designers – Panton
  • SLAPEN: Time-of-day-effect. José Ermers – De Hoogstraat & Lotte Leufkens – Cloudcuddle
  • BEWEGEN: En psychische gezondheid. Evelyn Visschedijk & Gabriella Aguirrezabal – Garage2020
  • SPELEN: Het tijdperk van stilzitten! Freek Teunen, afstuderend ontwerper – TU Delft
  • VRIJEN: Wensen & grenzen verkennen. Lotte Vergouwen – IJsfontein & Marianne Cense – Rutgers

Bekijk het volledige programma van Gezond Opgroeien.

Doe ook mee met een jaar lang samen vormgeven aan de zorg van morgen, kijk op www.circleoflife2018.nl.

 

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?