ONDERZOEK NAAR PARTICIPATIEF ONTWERPEN SAMENGEBRACHT IN ONLINE TOOLKIT

Het project POKO, Participatief Ontwerpen voor de KinderOncologie sluit twee jaar onderzoek af met de lancering van een online toolkit. Alle kennis en ontwerpprincipes die succesvol zijn bij het ontwerpen van adequaat eet- en beweeggedrag bij kinderen met kanker zijn samengebracht op www.poko-toolkit.nl.

Kanker is in Nederland de meest voorkomende doodsoorzaak onder kinderen Om de kans op overleven en de kwaliteit van leven te verhogen, is het essentieel dat patiënten adequaat blijven eten en bewegen tijdens de behandeling. Dit is bij de meeste patiënten echter problematisch: er treedt onder- of overvoeding op, de vetmassa neemt toe en de spiermassa juist af. Het ontbreekt beroepsprofessionals aan gevalideerde interventies gericht op het stimuleren van adequaat eet- en beweeggedrag, omdat vrijwel al het bestaande onderzoek gericht is op primaire behandelmethoden als chemo- en radiotherapie.

Participatief ontwerpen biedt oplossingen om interventies te ontwerpen binnen een complex systeem als kinderoncologie. Diverse technieken, zoals dagboekmethoden en foto-opdrachten, waarmee alle relevante betrokkenen in het ontwerpproces kunnen communiceren over toepasbaarheid en gedragenheid van een oplossing. Daarbij niet gehinderd door emoties of barrières voortkomend uit jargon of discipline.

Het project sluit op 14 februari tijdens U CREATE’s Health Tuesday twee jaar onderzoek af met grote successen: de lancering van de online toolkit en twee succesvolle ondernemingen: De Reis van 5 en de Movemat, waarbij de eerste 500 Reis van 5 spellen in mei van de band zullen rollen.

Ook aan de slag met co-design in de zorg? Bekijk alle kennis en ontwerp principes nu op www.poko-toolkit.nl!

U CREATE Health Tuesday

Elke dinsdagmiddag programmeert U CREATE een meetup rondom Future Health Design. Zorgvernieuwers – dokters, designers, onderzoekers en ondernemers – elkaar ontmoeten rond innovatieversnelling, kennisuitwisseling en talent promotie. Dat doen we in JIM, de Jaarbeurs Innovation Mile in het Beatrixgebouw, pal naast Utrecht Centraal. 

Op de hoogte blijven van U CREATE Health Tuesday? Meld je aan voor de maandelijkse Health Tuesday update via info@ucreate.nl met onderwerp ‘Health Tuesday update’! 

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?