VOICE-TECHNOLOGIE VOOR GEZONDHEID EN GELUK

Voice-technologie is hot. In heel veel situaties is het gemak en de toegankelijkheid van gesproken informatie en interactie een doorslaggevende factor om deze nieuwe technologie in te zetten. Maar er zijn ook talloze situaties waarin voice-technologie niet de oplossing is om de informatie of interactie laagdrempeliger te maken. Hoe kom je tot nuttige toepassingen?

Bij Greenberry hebben ze in de afgelopen jaren uiteenlopende projecten gehad waarin Conversational Design (lees ook ons artikel daarover voor Emerce) waaronder de inzet van chatbots, AI en dus ook voice-technologie valt, als oplossing dient om stukken informatie laagdrempelig toegankelijk te maken. En hoewel er veel bij komt kijken is de potentie van voice-technologie inderdaad groot. Op een simpele manier kun je veel bereiken. Mits je goed rekening houdt met de beperkingen.

In de Health Tuesday ‘Nuttige toepassingen van voice-technologie’ gingen Alain Dujardin en Sebastiaan Bode het gesprek aan met professionals uit de wereld van gezondheid en geluk, aan de hand van een aantal voorbeelden uit eigen stal en de best-practices van andere organisaties wereldwijd.

Bekijk hier de slides van deze sessie.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?