In elk van de vier “crossover” conferences, van gezond opgroeien tot waardig sterven, nemen artsen, onderzoekers en ontwerpers je mee. Elke conferentie start met een blik op de toekomst: waar moeten we staan in 2020? Uit de toekomst land we in de huidige situatie van gezond opgroeien, gelukkig oud worden, gebalanceerd leven en waardig sterven. De afsluiting komt uit de ontwerppraktijk: hoe zet je eindgebruikers aan het roer? Laat je meevoeren in Future – Health – Design!

FUTURE

Toekomstdenkers nemen je mee naar gezondheid en welzijn in 2020. Wat kunnen we leren van toekomstimpressies en hoe vertaal je ze naar relevante trends en robuuste scenario’s in het heden? Samen gaan we aan de slag met probing voor toekomstige zorg: een vorm van design research die wordt gebruikt om mogelijke ontwikkelingen te verbeelden. Vanuit verbeelding wordt de discussie losgemaakt over de (on)wenselijkheid van gebeurtenissen en vinden we de juiste lessen voor het nu.

HEALTH

Het is belangrijk te weten waar je naartoe wilt, maar net zo belangrijk om te weten waar je staat. Artsen, verpleegkundigen, patiënten laten zien waar zij mee te maken krijgen in verschillende levensfasen. Welke reis leggen mensen af? Welke ervaringen en behoeften horen daarbij? Deze vragen kunnen worden beantwoord als meerdere disciplines met elkaar samenwerken. De zorgsector hoeft niet alles zelf te ontwikkelen. Ontwerpers leren op hun beurt van van de zorg over ethiek en betekenisvol samenwerken met kwetsbare mensen.

DESIGN

Burgers, patiënten, eindgebruikers: uiteindelijk gaat gezondheid over echte mensen. Wij allemaal zijn de beste partij om onze vernieuwingen in zorg en gezondheid mee te co-creëren. In de praktijk blijkt dat niet eenvoudig. Want in welk stadium betrek je gebruikers? Aan het begin of pas wanneer er al een prototype is? Wat zijn goede vragen om aan hen voor te leggen? Vormen betrokken mensen een goede afspiegeling van de doelgroep? Duik in ontwerpmethoden om samen vorm te geven aan de zorg van morgen.

LAAT HET ONS WETEN

We geven graag samen vorm aan de zorg van de toekomst. Laat ons je ideeën weten en we nemen contact met je op. Het U CREATE team

Sending

©2017 ALL RIGHTS RESERVED BY U CREATE - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account