Goed voor jezelf zorgen wordt steeds belangrijker. Van meten hoe gezond je bent, tot het skippen van een bezoek aan de huisarts omdat je vraag al op internet is beantwoord. Maar welke sites zijn eigenlijk te vertrouwen? En ben je niet meer tijd kwijt aan het bijhouden van een app over afvallen, dan aan het afvallen zelf? Of snak je naar een dag helemaal ‘uit’ staan en niet nadenken over wat je allemaal nog gezonder kan en moet doen?

Gebalanceerd leven brengt de expertise van dokters & designers bij elkaar. De dokter die alles weet van het verlenen van de juiste zorg en de designer die alles weet van het vertalen van die kennis naar producten & diensten die het mogelijk maken voor jou om zelf met je gezondheid aan de slag te gaan.

paul_gardien-(002)

Paul Gardien

Vice President

Philips Design

Carl-Verheijen-(002)

Carl Verheijen

Directeur

Institute for Positive Health

UCreate_Walter_Amerika_001-e1456830870220-891x1024

Walter Amerika

Connector in Chief

U CREATE

Julian Jagtenberg, Somnox

Julian Jagtenberg

Founder

SOMNOX

Antonio-Atjak

Antonio Atjak

Regisseur Vitaliserende Zorginnovatie

ViZiR

Greet-Muyllaert

Greet Muyllaert

 GGZ coach

Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

Voormalig Olympisch Atleet & RunningCoach

Team Running 20/20

Joris Swaak, ontwerper Panton

Joris Swaak

Ontwerper

Panton Ontwerpbureau voor de zorg

Teun Aalbers, Co-founder Gainplay Studio

Teun Aalbers

 Co-founder

Gainplay Studio

Elsbeth

Elsbeth Teeling

 Founder

Club van relaxte moeders

Marleen Derks

Marleen Derks

Psycholoog en oprichter

Piekerpoli

Dayo Scholing

Dayo Scholing

Student

HKU Media

Femme ter Haar

Femme ter Haar

Student

HKU Media

PROGRAMMA

Ontvangst

09.00 uur
Ontvangst bezoekers

Welkom

09.30 uur

Woord van welkom door de dagvoorzitter, introductie My Circle of Life 2018.

Walter AmerikaConnector in Chief – U CREATE

Elsbeth Teeling, Co-Host, Club van relaxte moeders

KEYNOTES | MIJN LIJF, MIJN BREIN

Het belang van in balans zijn

10.00 uur

Het concept van positieve gezondheid is dat er veel verschillende factoren zijn, die ons fysieke en mentale leven beïnvloeden. Al die factoren en de verhouding tot elkaar vormen je ‘positieve gezondheid’.

Carl Verheijen, Institute for Positive Health, oud topsporter en huisarts

Altijd 'aan' staan

10.20 uur

Werk, kinderen, zorgtaken ouders, social media connecties… We lijken het steeds drukker te krijgen. Misschien is het dus niet zo gek dat we veel piekeren?  Maar hoeveel komt piekeren eigenlijk voor en is er verschil tussen mannen en vrouwen? Wat doet het met je lijf en je brein? Marleen geeft ons inzicht in de psychologie achter piekeren: rationeel, emotioneel, maar ook de invloed van piekeren op je leven. Ze deelt tips, tricks en inzichten om weer in balans te komen.

Marleen Derks, Psycholoog en oprichter Piekerpoli

Koffie- en theepauze

10.40 uur

Future Health Design Expo – Vormgeven aan een Gebalanceerd Leven

Numinous – Stephanie Bonte, Sedentary Lab – Dorota Gazy, Bellyhorn Pulseyard – Dianne Verdonk, Somnox – Julian Jagtenberg, Buiten Gewoon De Norm / Kinderwenskaarten – Cox Janssens

Design voor morgen

11.10 uur

Paul Gardien is als Vice President van Philips Design onder andere verantwoordelijk voor de Forward Looking Projects: projecten die niet alleen nu van belang zijn, maar ook impact hebben op de toekomst van het welbevinden van mensen.

Paul Gardien, Vice President Philips Design

Q&A met de ochtendsprekers

11.30 uur

Lunchpauze

11.50 uur

Future Health Design Expo – Vormgeven aan een Gebalanceerd Leven

Numinous – Stephanie Bonte, Sedentary Lab – Dorota Gazy, Bellyhorn Pulseyard – Dianne Verdonk, Somnox – Julian Jagtenberg, Buiten Gewoon De Norm / Kinderwenskaarten – Cox Janssens

ONTWERPSESSIES | MIJN DAGELIJKS LEVEN

Slapen, Eten, Werken, Vrijen, Bewegen, Ontspannen

RONDE 1

12.50 – 13.50 uur

SLAPEN

De nacht als spiegel van de dag – Een goede nachtrust is een belangrijke basis voor een gebalanceerd leven. Maar wat is goed slapen eigenlijk en welke prikkels kunnen leiden tot slaapproblemen? In deze sessie ontwerp je de reis van opstaan tot naar bed gaan en slapen. Je gaat parameters in de dag herkennen die van invloed zijn op je slaap.

Julian Jagtenberg, Somnox

ETEN

Stel, je krijgt de vraag om een digitale oplossing te bedenken voor mensen die hun leven, en dat van hun gezin, gezonder willen inrichten. Hoe pak je dit aan? Innovatie- en designbureau Greenberry neemt deelnemers van deze korte ontwerpsessie in vogelvlucht mee door een Design Sprint. In groepen werken we voor deze vraag een idee uit tot een papieren prototype. Aan het einde van de sessie ga je naar huis met inspiratie en kennis over hoe je op kleine schaal kunt innoveren.

Floor Meeder, Greenberry
Mariska Doppenberg, Greenberry

WERKEN

De bedrijfsarts spreekt mensen die niet kunnen werken. De oorzaak van verzuim is overwegend niet medisch. Dat vraagt andere diagnostiek. Meer op het leven gericht. Hoe ziet een zorgpad er dan uit? Hoe zet je oplossingen uit het dagelijksleven slim in voor herstel? In deze sessie ga je zelf aan de slag met 3 persona’s.

Antonio-Atjak – ViZiR, Doppy den Ouden  GGZ coach, Greet Muyllaert – GGZ coach

Koffie- en theepauze

13.50 uur

RONDE 2

14.05 – 15.05 UUR

VRIJEN

VRIJEN

Hoe haal je gesprekken over vrijen en seksualiteit tussen ouders en kinderen uit de taboesfeer? In deze sessie leer je laagdrempelig moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Samen met studenten van de HKU ontdek je de kracht van verbeelding en leer je plaatsen in huis te herkennen die aanleiding kunnen geven tot een gesprek. Of het nu gaat over seksualiteit of eenzaamheid, de stilte doorbreken is waar het om gaat.

Femme ter Haar (illustrator) & Dayo Scholing (grafisch ontwerper)HKU

BEWEGEN

Hoe kan wearable technology worden ingezet om meer mensen gezond te laten bewegen en dat te blijven doen? In de workshop zoom je in op elementen die van invloed zijn op bewegen en herstellen, zoals motivatie, slaap en stress. Met een goede balans tussen deze elementen kun je blessures voorkomen, misschien zelfs (sneller) genezen en zo meer plezier houden in het sporten. 

Gerard Nijboer, voormalig Olympisch Atleet, Coach Team Running2020
Joris Swaak, ontwerper Panton Ontwerpbureau voor de zorg

ONTSPANNEN

Ga op zoek naar je innerlijke rust. Teun Aalbers, gamedesigner, laat je werken aan oplossingen die stress verminderen. De interactieve installatie Daydream die Teun maakte biedt ondersteuning bij het concept van “zen-games”. Gebaseerd op neuro-feedback laat je een landschap veranderen met je hersengolven.

Teun Aalbers, Co-founder Gainplay Studio, ontwerper van o.a. Daydream

Bezoek Computable Future Lab

15.05 uur

Het Computable Future Lab is dé innovatiezone op de Zorg & ICT beurs. Een van de stands in het lab is geheel gewijd aan My Circle of Life 2018. Ervaar hier (digitale) Future Health Designs die ons ondersteunen bij gezond opgroeien, gebalanceerd leven, gelukkig oud worden en waardig sterven.

Borrel op het Computable Future Lab

16.30 uur

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?