MET DE CARE CARD HELPEN STUDENTEN EEN HANDJE MEE IN DE WIJK

ROC Midden Nederland en Careyn starten een pilot met studenten voor informele zorg in de wijk. Het idee is voortgekomen uit de challenge ‘Een betere wijkverpleging’, waar studenten in een vijfdaagse pressure cooker verschillende concepten voor informele zorg bedachten. 

Tijdens de Challenge Wijkverpleging in maart 2017, georganiseerd door U CREATE samen met Careyn, Hogeschool Utrecht en ROC Middden Nederland,  bedachten studententeams concepten om de zorg thuis in de wijk en met name de verpleging in de wijk beter te ondersteunen.15 studenten van het ROC Gezondheidszorgcollege en 15 Creatieve Industrie studenten werkten samen aan vraagstukken rond het verbeteren van de wijkverpleging. In multidisciplinaire teams bedacht zij ideeën en ontworpen protoypes om de verpleegkundige in de wijk beter te ondersteunen, waardoor zij de cliënt betere zorg kunnen bieden.

Care Card

De Care Card flyer die tijdens de challenge in 2017 werd ontworpen

Het concept dat Careyn het meeste aansprak was de Care Card: een systeem (inclusief een echte kaart) waarmee studenten Verpleegkunde tijdens en in het kader van hun opleiding alvast zelfstandig informele zorg in de wijk kunnen leveren in samenspraak met en als aanvulling op het werk van de wijkverpleegkundige. Het idee ontstond naar aanleiding van gaten in lesroosters van de studenten en een manier om deze op een zinnige manier op te vullen. De jury vond tijdens de challenge in 2017 het idee niet alleen het beste idee, maar ook op korte termijn uitvoerbaar.

Pilot

De Care Card gaat in maart 2018 als pilot van start met 26 studenten en 26 cliënten in verschillende wijken in Utrecht. Careyn en het ROC hopen dat bij succes verder uit te kunnen breiden later dit jaar om zo meer cliënten extra zorg te kunnen bieden waar dat tot nu nog niet mogelijk was.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?