LECTOREN HU EN HKU ONTMOETEN ELKAAR ROND CROSSOVER ONDERZOEK

Lectoren en onderzoekers van de Hogeschool Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, die vanuit verschillende achtergronden kennis ontwikkelen die bijdraagt aan het verbeteren van gezondheid en welzijn, maakten nader kennis met elkaar op 31 januari tijdens U CREATE Health Tuesday in de Jaarbeurs Innovation Mile.

U CREATE verbindt de vraag om verbetering en innovatie van gezondheid en welzijn met het aanbod van kennis en werkwijzen uit de creatieve industrie. Het vakgebied Future Health Design ligt daarmee per definitie tussen de wereld van gezondheid en welzijn en de creatieve industrie. Tijdens de wekelijkse Health Tuesday brengt U CREATE de lectoren van twee hogescholen bij elkaar met het oog op crossover onderzoek.

Karin Alfenaar heet de lectoren welkom bij United Lectors: een middag waar 30 onderzoekers van HU en HKU elkaar beter kunnen leren kennen en met elkaar van gedachten kunnen wisselen over onderzoeksthema’s op de crossover gebieden tussen gezondheid en creatieve industrie. 

Gjilke Keuning, kennisconnector bij U CREATE nodigt de aanwezigen uit om samen met U CREATE te werken aan praktijkgerichte publicaties en tools voor Future Health Design. Gjilke legt uit op welke manieren kennis en onderzoeksresultaten op een praktische manier gedeeld worden via toolboxen, workouts van 1 dag of meerdaagse bootcamps en masterclasses: “Mijn ambitie is om zoveel mogelijk kennis over Future Health Design te bundelen en gezamenlijk naar buiten te brengen zodat anderen ervan kunnen profiteren.” 

Kennisuitwisseling en eerste ideeën

In drie rondes wisselen lectoren en onderzoekers onderzoeksthema’s uit op de crossover gebieden. Daaruit komen de eerste mooie ideeën, zoals de generative blender, waarin jonge professionals uit de creatieve industrie en zorg samenkomen, en een muzikale medicijndoos die helpt bij het onthouden van het juist medicijn en het juiste tijdstip van innemen. Tijdens het diner worden kennis en ervaringen verder uitgewisseld bij de geslaagde eerste editie van United Lectors.

 

Niet aanwezig geweest bij de bijeenkomst, maar wel graag in contact komen met de lectoren en onderzoekers van de HU en HKU of met een van de kennis- en innovatieconnectors van U CREATE? Registreer je dan nu voor de groep Future Health Design: Applied Research in de U CREATE Community!

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?