LECTOREN HU EN HKU ONTMOETEN ELKAAR ROND CROSSOVER ONDERZOEK

Lectoren en onderzoekers van de Hogeschool Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, die vanuit verschillende achtergronden kennis ontwikkelen die bijdraagt aan het verbeteren van gezondheid en welzijn, maakten nader kennis met elkaar op 31 januari tijdens U CREATE Health Tuesday in de Jaarbeurs Innovation Mile.

U CREATE verbindt de vraag om verbetering en innovatie van gezondheid en welzijn met het aanbod van kennis en werkwijzen uit de creatieve industrie. Het vakgebied Future Health Design ligt daarmee per definitie tussen de wereld van gezondheid en welzijn en de creatieve industrie. Tijdens de wekelijkse Health Tuesday brengt U CREATE de lectoren van twee hogescholen bij elkaar met het oog op crossover onderzoek.

Karin Alfenaar heet de lectoren welkom bij United Lectors: een middag waar 30 onderzoekers van HU en HKU elkaar beter kunnen leren kennen en met elkaar van gedachten kunnen wisselen over onderzoeksthema’s op de crossover gebieden tussen gezondheid en creatieve industrie. 

Gjilke Keuning, kennisconnector bij U CREATE nodigt de aanwezigen uit om samen met U CREATE te werken aan praktijkgerichte publicaties en tools voor Future Health Design. Gjilke legt uit op welke manieren kennis en onderzoeksresultaten op een praktische manier gedeeld worden via toolboxen, workouts van 1 dag of meerdaagse bootcamps en masterclasses: “Mijn ambitie is om zoveel mogelijk kennis over Future Health Design te bundelen en gezamenlijk naar buiten te brengen zodat anderen ervan kunnen profiteren.” 

Kennisuitwisseling en eerste ideeën

In drie rondes wisselen lectoren en onderzoekers onderzoeksthema’s uit op de crossover gebieden. Daaruit komen de eerste mooie ideeën, zoals de generative blender, waarin jonge professionals uit de creatieve industrie en zorg samenkomen, en een muzikale medicijndoos die helpt bij het onthouden van het juist medicijn en het juiste tijdstip van innemen. Tijdens het diner worden kennis en ervaringen verder uitgewisseld bij de geslaagde eerste editie van United Lectors.

 

Niet aanwezig geweest bij de bijeenkomst, maar wel graag in contact komen met de lectoren en onderzoekers van de HU en HKU of met een van de kennis- en innovatieconnectors van U CREATE? Registreer je dan nu voor de groep Future Health Design: Applied Research in de U CREATE Community!

4 Comments
 1. Steven de groot 2 jaar ago

  Bij Zuyd doen we vanuit het lectoraat Innovatief Ondernemen onderzoek naar cross-overs oa naar rol creatieven. Idee om hier een keer over te praten? Gr

  Dr.Steven de Groot, lector

  • TEAM U CREATE 2 jaar ago

   Dag Steven,

   Zeker interessant. Ken je het U CREATE onderzoek ‘Talent in de Creatieve Economie’. Zo niet, laat even weten. Dan sturen we je de publicatie toe. Zou ook eens contact opnemen met Elisabetta Lazzaro, lector Creative Economy bij HKU.Groeten, Walter Amerika

 2. Ineke de Kam 2 jaar ago

  dag Allen,

  Zou graag een masterclass of gewone class volgen in design thinking om deze methode ook te introduceren in de (ouderen)zorg (VVT sector) . Is dit mogelijk?

  • TEAM U CREATE 2 jaar ago

   Dag Ineke, dat kan zeker. Ik heb je vraag ook uitgezet bij Gjilke Keuning, kennisconnector bij U CREATE. Op korte termijn kan het relevant zijn om deel te nemen aan de sessie ‘Leren Innoveren in het Gezondheidsdomein’ op 11 april aanstaande. Zie ook: https://ucreate-weconnect.nl/11-april-samen-leren-innoveren-in-het-gezondheidsdomein/ .

   Je ontvangt van Gjilke aanvullende informatie over de mogelijkheden voor een uitgebreidere masterclass design thinking. Groet, Krista Hendriks

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAAT HET ONS WETEN

We geven graag samen vorm aan de zorg van de toekomst. Laat ons je ideeën weten en we nemen contact met je op. Het U CREATE team

Sending

©2018 ALL RIGHTS RESERVED BY U CREATE - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account