KOOP NU JE TICKETS VOOR MY CIRCLE OF LIFE @ DDW17

Tickets voor CLICKNL Drive Festival zijn nu beschikbaar! U CREATE presenteert op 25 oktober de hele dag het Future Health track “My Circle of Life”: over gezond opgroeien, gebalanceerd leven, gelukkig oud worden en tenslotte waardig sterven.

Met artsen, ontwerpers en onderzoekers van onder andere Gainplay Studio, Greenberry, IJsfontein, Panton, UMC Utrecht, Universiteit Twente, TU Delft en de Hogeschool van Utrecht en Amsterdam bekijken we ontwerpcases en gezondheidsvraagstukken voor elke fase van het leven.

Sprekers

#HEALTHY GROWING: Peter Deschamps (UMC Utrecht)

 

Peter Deschamps, kinder- en jeugdpsychiater bij UMC Utrecht, schetst de context voor Gezond Opgroeien. Omgevingsfactoren zijn van invloed op de ontwikkeling van kinderen en adolescenten. Hoe is deze doelgroep positief te beïnvloeden? Wat is specifiek nodig voor jongeren met een ontwikkelingsstoornis? Peter deelt zijn ervaringen met de doelgroep en het ontwikkelen van games en gamification oplossingen voor jongeren met ontwikkelingsstoornissen.

Peter spreekt in BLOK 1, tussen 10.00 – 11.00 uur

 

 

#BALANCED LIVING: Jan Willem van Beek (Greenberry)

 

Als oprichter en innovatiestrateeg bij Greenberry en gastdocent bij Universiteit Twente, Nyenrode en Beeckestijn deelt Jan Willem zijn ervaringen met gepersonaliseerde zorg. Aan de hand van concrete cases die bij innovatie- en ontwerpbureau Greenberry werden ontwikkeld, maakt hij duidelijk waarom zorg een gepersonaliseerde benadering nodig heeft.

Jan Willem spreekt in BLOK 2, tussen 11.30 en 12.30 uur

 

 

#HAPPY AGEING: Geke Ludden (Universiteit Twente)

Hoe kan het ontwerp van producten en diensten een meerwaarde bieden aan een gezond leven? Geke Ludden is Universitair Hoofddocent Interaction Design bij Universiteit Twente en onderzoeker bij het DesignLab. Samen met ontwerpbureau voor de zorg Panton is ze onderdeel van het project MinD, waarin in een bijzonder consortium onderzoek wordt gedaan naar producten, diensten, ICT, dementiezorg en psychologie.

Geke spreekt in BLOK 3, tussen 13.30 – 14.30 uur

 

 

#DIGNIFIED DYING: Teun Aalbers (Gainplay Studio)

 

Ontwerpen voor gebruikers in de laatste fase van het leven vraagt om nieuwe benaderingen van interaction design. Teun Aalbers is MA Healthy Ageing. Met zijn studio Gainplay ontwikkelt hij interactieve oplossingen voor stressreductie, angstbehandeling, revalidatie en levenseinde problematiek. De specifieke uitdagingen die er zijn bij ontwerpen voor mensen in de laatste fase van hun leven legt hij uit aan de hand van zijn

Teun spreekt in BLOK 4, tussen 15.00 – 16.00 uur

 

 

Dagkaarten voor DRIVE Festival zijn beschikbaar voor €75,- en zijn te bestellen via de ticketpagina van DRIVE Festival.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?