KICK OFF PRAKTIJKPROEF: ‘EXTRA TEAMLID’ (HOE VOORKOM JE UIT HUIS PLAATSING)

Bijeenkomst praktijkproef: Extra Teamlid – Uit huis plaatsing voorkomen
17 maart – JIM Utrecht (Jaarbeurs Innovation Mile, Beatrixgebouw bij Utrecht CS)
9:00 – 11:00 uur

Uithuisplaatsing van een kind is een traumatische gebeurtenis. Hulpverleners in de jeugdzorg doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Toch werden er in 2017 per 10.000 kinderen 121 kinderen uit huis geplaatst (tegenover bijv. 52 per 10.000 kinderen in Engeland). De Gemeente Amsterdam (afdeling Jeugd) en Garage2020 hebben in 2017 data-analyse ingezet om meer inzicht te krijgen in welke jongeren, huishoudens getroffen worden door een uithuisplaatsing.

Garage2020, Gemeente Amsterdam en strategisch designbureau Greenberry hebben een prototype ontwikkeld om de lastige besluitvorming te ondersteunen: Extra Teamlid. Het Extra Teamlid is een spelbord en applicatie ter ondersteuning van het casuïstiek overleg in de jeugdhulp. Lees meer op de projectpagina van Garage2020.

Afgelopen jaar is er veel gebeurd. Na de start van het project tijdens Dutch Design Week in Eindhoven zijn de applicatie en het spelbord volop in ontwikkeling geweest. De afgelopen maanden was de eerste praktijkproef waarbij hulpverleners en organisaties het spelbord en de applicatie hebben gebruikt. Deze proef is gestart met het doel ervaringen op te halen waarmee het product verder geoptimaliseerd kan worden voor gebruik.

Garage2020, Gemeente Amsterdam (afdeling jeugd) en Greenberry nodigen betrokkenen, belanghebbenden en geïnteresseerden graag uit voor deze bijeenkomst waarin we informeren over de status van het project, een recap geven van de praktijkproef en vertellen over het vervolg. Na het informatieve gedeelte zullen we ook een demonstratie geven van de applicatie en het spelbord.

Voor wie?
Betrokkenen, deelnemers van de praktijkproef, belanghebbenden en geïnteresseerden. Wil je meer weten, kom vooral naar deze bijeenkomst!

Programma

09:00 – 09:15 Inloop & koffie , thee
09:15 – 09:35 Introductie en recap van het project en de plannen
09:35 – 10:30 Informatie praktijkproef, demonstratie & discussie
10:30 – 11:00 Koffie, thee & netwerken
11:00 Eind

Locatie
Deze bijeenkomst vindt plaats in de Jaarbeurs Innovation Mile, in het Beatrixgebouw op de 6e verdieping – pal naast Utrecht CS.

Aanmelden
Deelname aan deze bijeenkomst is gratis, maar het is verplicht om je in te schrijven.

RESERVEER HIER JE TICKET

 

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?