UCREATE PARTNER MET JAARBEURS IN NIEUWE INNOVATIEHUB JIM

De Jaarbeurs is gestart met de Jaarbeurs Innovation Mile, JIM. Dat is een innovatiehub en co-workingspace voor jonge bedrijven en talenten om te innoveren en te accelereren op het gebied van een slimme, gezonde en groene samenleving van de toekomst. De samenwerkingsruimte van ruim zesduizend vierkante meter is gevestigd op de zesde etage van het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs in Utrecht. U CREATE is één van de eerste contentpartners en zal vanaf volgend jaar een eigen programmering op de dinsdag verzorgen.

JIM legt de nadruk op ontmoeting, interactie en samenwerking. Het is bedoeld voor gevestigde bedrijven, scale-ups, start-ups, kennisinstituten en onderwijsinstellingen, overheden en samenwerkingsverbanden. Zij moeten in een open ecosysteem samenwerken aan ‘kansrijke initiatieven, nieuwe product-marktcombinaties of innovatieve ideeën’ op het gebied van de urbane, slimme, gezonde en groene samenleving van de toekomst.

De eerste bedrijven die zich in JIM vestigen zijn Lygature, Economic Board Utrecht (EBU), Frankwatching, digitalezorg.nl, Graphlr en SnappCar. Zij nemen vanaf dinsdag 15 november 2016 hun intrek. De innovatiehub werd officieel geopend door wethouder van Economische Zaken Jeroen Kreijkamp, David Pappie (directeur topsectoren bij het ministerie van EZ) en de JIM-deelnemers van het eerste uur.

Utrecht en JIM

Utrecht noemt zichzelf vooraanstaand op het gebied van kennis, innovatie en business voor de thema’s ‘urban living, smart sustainable environment en life sciences & health’. Om innovatie op die thema’s verder te stimuleren, creëert Utrecht met JIM een playground die uitnodigt tot het uitwisselen en verdiepen van kennis, waarbinnen discipline-overstijgende inzichten ontstaan, vernieuwende concepten worden ontwikkeld en innovatieve producten worden geïntroduceerd.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?