INTERVIEW: “MAMA’S GARDEN IS NIET UNIEK MAAR WEL BIJZONDER”

Mama’s Garden kan het best worden omschreven als een mobiele ontmoetingsplek waar (aanstaande) moeders relaxed en in veiligheid hun verhaal kunnen delen. Het initiatief kwam voort uit een onderzoek van studenten van onder andere de Willem de Kooning Academie, waaruit zij concludeerden dat (aanstaande) moeders zo’n plek niet vanzelfsprekend hebben. Karin Alfenaar legt uit waarom U CREATE samenwerkt met Mama’s Garden.

“Toen ik voor het eerst hoorde over Mama’s Garden, dacht ik: Dat is een mooi voorbeeld van hoe designers kunnen bijdragen aan projecten op gebied van gezondheid en geluk. Daar kunnen we buiten Rotterdam ook van leren. Waarom zou je allemaal het wiel willen uitvinden? Mama’s Garden is niet uniek maar wel bijzonder, doordat het initiatief niet vanuit hulpverlening is ingestoken. Hierdoor voelen de moeders zich niet betutteld. Bovendien maken de studenten op een leuke manier kennis met deze doelgroep. In Rotterdam groeit het project als kool. Het heeft verschillende subsidies gekregen om verder te groeien. Hieruit worden onder meer activiteiten gefinancierd waardoor andere steden ook een Mama’s Garden kunnen starten. Een voorbeeld daarvan is het Mama’s Garden startpakket dat wordt ontwikkeld door de jonge designers die eerder het concept voor Mama’s Garden bedachten. Ook U CREATE draagt bij aan de opschaling, door mee te werken aan strategie en communicatie en door partijen in Utrecht te interesseren. Verder hebben we zakelijke expertise in huis waarmee we de jonge designers bijstaan in het vermarkten van hun werk. Processen als deze hebben tijd nodig, weet ik uit ervaring. Maar ik ben ervan overtuigd dat EMI en partijen als U CREATE samen veel moois voor elkaar kunnen krijgen.”

Meer weten? Bekijk dan de pagina over Mama’s Garden op de website van EMI op zuid, lees het verhaal van Esther Sjerp-de Vries die als docent van Zadkine betrokken is bij Mama’s Garden of het verhaal van Samira el-Moubtahij, die als student CMD afstudeerde bij Mama’s Garden.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?