'EIGENLIJK MOET JE GEDRAG DOOR VERSCHILLENDE BRILLEN BEKIJKEN'

Gedragsverandering is een actueel onderwerp: jongeren moeten minder drinken, autorijders voorzichtiger rijden, medewerkers stressvrijer werken. Door vanuit een vijftal verschillende invalshoeken te kijken naar deze vraagstukken, is het mogelijk om gezonder, veiliger en duurzamer gedrag te ontwerpen.

Hoe kunnen we gedrag van mensen ten goede veranderen? Die vraag klinkt steeds luider in onze samenleving, waarin burgers, patiënten of consumenten steeds meer eigen verantwoordelijkheid krijgen en nemen.  

Bij de overheid, maar ook in het bedrijfsleven worden daartoe (reclame)campagnes, acties, (digitale) producten en online toepassingen ontworpen. Er wordt van alles uit de kast gehaald om het gedrag van mensen te veranderen: humor, celebrity’s, nudging en veel (soms te veel) informatie. 

‘Persuasive by Design’ model

Samen met ontwerpbureaus keken wetenschappers Sander Hermsen en Reint Jan Renes van de Hogeschool Utrecht hoe gedragsbeïnvloeding echt werkt.  Op basis van het Persuasive by Design model, werd een methodiek ontwikkeld die via vijf gedragslenzen kijkt naar gedrag van mensen.

Behavioural Lenses Methodiek

De unieke Behavioural Lenses methodiek is al in een groot aantal cases met succes toegepast. Via dit platform komt deze nu beschikbaar voor alle publieke en private organisaties die wat te winnen hebben bij gezonder, veiliger, duurzamer en efficiënter gedrag.

WORKSHOP BEHAVIOURAL LENSES

Wil jij of jouw organisatie hier meer van weten? Er zijn verschillende mogelijkheden zoals een workshop bij U CREATE of incompany training. In deze workout leer je aan de hand van The Behavioural Lenses gedragsdoelstellingen van jouw organisatie, afdeling of product scherp te maken en te vertalen naar interventies. Deze workout is bedoeld voor iedereen die een (concept) idee heeft voor een gedragsveranderende dienst of daar in de toekomst iets mee wil gaan doen.

ALL RIGHTS RESERVED 2108 PUBLAB + U CREATE

DE DESIGN METHODIEK ‘ THE BEHAVIOURAL LENSES’ IS HET INTELLECTUEEL EIGENDOM VAN HOGESCHOOL UTRECHT (PUBLAB) EN U CREATE (CENTRE OF EXPERTISE FUTURE HEALTH DESIGN) ONDER CREATIVE COMMONS LICENTIE By-NC-ND

Log in with your credentials

Forgot your details?