HEALTHY LIVING CHALLENGE: UTRECHT GEZOND & GELUKKIG IN 2030

Als je weet wat wel en niet goed voor je is, kun je daar je leefstijl op aanpassen denken we vaak. Maar alleen weten is niet genoeg. Hoe komen we van weten, naar doen? In de Healthy Living Challenge, van 19 t/m 23 november, zijn Utrechtse studenten op zoek gegaan naar manieren waarop Utrechters meer invloed kunnen én willen krijgen op hun eigen gezondheid en geluk.

Aan de hand van ontwerpmethoden als design thinking en gedragsontwerp en met behulp van inzichten over gezondheidsvaardigheden en positieve gezondheid, werken studenten een week lang aan oplossingen voor Utrechters: hoe kunnen zij zelf meer vorm geven aan een gezondere leefstijl? Drie onderwerpen krijgen daarbij speciale aandacht: gezond opgroeien, vitaal oud worden en de gezonde leefomgeving.

Deze challenge is een bijzondere samenwerking met meerdere Utrechtse onderwijsinstellingen: er doen studenten mee van Universiteit Utrecht, MBO Utrecht, Hogeschool Utrecht en ROC Midden-Nederland. De studenten werken in interdisciplinaire teams samen waarbinnen ze hun theoretische kennis en werkervaring gezamenlijk inzetten om vernieuwende en passende oplossingen te ontwerpen voor bewoners in de regio Utrecht.

De challenge is een initiatief van U CREATE Centre of Expertise Future Health Design en de Health Hub Utrecht, een samenwerkingsverband van ziekenhuizen, zorgorganisaties, gemeenten en provincie, kennisinstellingen en bedrijven, die zich inzet in voor een gezonde en gelukkige regio. Zorgpact Midden Nederland maakt de challenge mede mogelijk.

Op vrijdagmiddag 23 november presenteren de teams hun concepten op het Stadskantoor van de Gemeente Utrecht.

Kijk voor meer informatie op www.healthylivingchallenge.nl. Wil je je aanmelden voor de presentatie aanstaande vrijdag, neem dan contact op met Leon van de Rijt, Talent Connector bij U CREATE.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?