GEMEENTE HOORN HEEFT EEN GELUKSEXPERT

Foto: NH Nieuws, Chantal Bos

Veel mensen komen door een te drukke planning of het gevoel van druk van buitenaf niet goed toe aan hun eigen geluk. De tijd nemen om te kijken naar wat we zelf echt belangrijk vinden, lukt vaak simpelweg niet. En daardoor daalt onze psychische gezondheid. De gemeente Hoorn, waar 40% van de jongeren heeft aangegeven zich psychisch ongezond te voelen, heeft actie ondernomen en een geluksexpert aangesteld.

Het effect van de druk van buitenaf is in Hoorn bij de leeftijdsgroep van 16 – 25 jaar het grootst. “Die doelgroep ervaart met name stress. Je gaat op zoek naar een baan, je wil van alles en ook onze vrije tijd plannen we helemaal vol,” zegt geluksexpert Christa Zijp. Daarnaast speelt het toenemende sociale media gebruik volgens haar een belangrijke rol. Zo blijkt ook dat 50% van de Hoornse jongeren zich eenzaam voelt.

Gemeente Hoorn gaat met het programma Happy Hoorn aan de slag met het aanreiken van preventieve tools en oefeningen. Want aan geluk kun je werken. Het mooie daaraan is zelfs, dat wanneer meer aandacht voor geluk een hoger doel wordt, we gaan verbinden en vernieuwen op een manier die mensen centraal zet. Maar hoe kom je van weten, naar doen? Hoe kun je mensen bewust maken van het feit dat nadenken over geluk de aandacht verdiend? Persoonlijk geluk meer ruimte geven, vraagt om experimenteren met alle betrokkenen: beleidsmakers, onderzoekers, ondernemers, werkgevers en werknemers. Zodat we onze hokjes verlaten en samen kijken naar wat er echt nodig is. Thuis, op het werk, in de wijk én op school!

Dus net als in Hoorn, gaan we aan de slag met geluk!

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?