GELUKSBV & HKU MAKEN VIDEOREEKS “VERHALEN VAN DE STAD” MET OUDEREN

De GeluksBV heeft met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht filmportretten van ouderen gemaakt die deelnamen aan het programma Digitale Buddies. De studenten hebben de verhalen van de ouderen omgevormd tot een film. Met de film willen de makers de levenslessen van de ouderen doorgeven aan een jonge generatie.

Digitale Buddies is door de GeluksBV ontwikkeld in 2016 en gaat inmiddels voor de vijfde keer van start in Utrecht. In het traject, dat is ontwikkeld in samenwerking met ouderen en studenten, worden jongeren en ouderen bij elkaar gebracht. Het uiteindelijke doel is om de digitale vaardigheden van de ouderen te versterken, maar eigenlijk snijdt het mes aan twee kanten: het begint namelijk bij de verhalen van de oudere ‘buddy’. Die krijgen, met behulp van beelden en geluiden van het internet, opnieuw betekenis. Jongeren helpen ouderen daarnaast om contacten aan te gaan op social media en hun weg te vinden naar andere verhalen online. Maar het is niet zo dat de oudere buddies geen rol hebben in het geheel: uit de verhalen en gesprekken, leren de jonge buddies belangrijke levenslessen.

Die levenslessen zijn vereeuwigd in drie bijzondere videoportretten. Tijdens Gelukkig Oud Worden op 27 juni verteld Carin Cuijpers alles over de gelukstrajecten die bij haar GeluksBV worden ontwikkeld.

Hendrik

Ria

Anneke

Lees meer over het project Digitale Buddies op de website van de GeluksBV

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?