VOORUIT KIJKEN IS REGEREN

Gebreken komen met de jaren. Dat is een feit. Wat niet vast staat is hoe we zelf zoveel mogelijk van onze oude dag kunnen maken. Wat wil je nog kunnen doen na je pensioen? Wat moet je daar nu misschien voor laten of aanpassen? En hoe wil je daarbij (digitaal) ondersteund worden?

Toekomstige zorg helpt ons om zelf gelukkig gezond te blijven. Die verandering kunnen we alleen voor elkaar krijgen door samen te werken. Dokters met designers, onderzoekers met patiënten en beleidsmakers met inwoners.

carin cuipers

Carin Cuijpers

Founder

GELUKSBV

GERJANNE

Gerjanne van Gink

Head of Design

MINISTERIE VAN DESIGN

UCreate_Walter_Amerika_001-e1456830870220-891x1024

Walter Amerika

Connector in Chief

U CREATE

PROGRAMMA

Ontvangst

08.45 uur
Ontvangst bezoekers

Welkom

09.30 uur

Woord van welkom door de dagvoorzitter, introductie My Circle of Life 2018.

Walter AmerikaConnector in Chief – U CREATE

MIJN LIJF, MIJN BREIN | KEYNOTES

Gelukkig Oud Worden

10.00 uur

Het lijkt makkelijk: je oude dag wil je gelukkig doorbrengen met zo min mogelijk kwalen. Het is alleen ook zo, dat we langer leven. En een lijf dat langer mee gaat, moet beter verzorgd worden. Het idee achter gelukkig oud worden is, dat wie gelukkig is ook langer gezond blijft. Alleen wat is geluk dan? En hoe creëer je het geluk dat bijdraagt aan je gezondheid?

Meer geluk in de wijk

10.20 uur

Sociale verbinding, groen en de ruimte om je op een fijne manier te bewegen zijn maar een paar factoren die bijdragen aan gelukkige en gezonde bewoners in een wijk. Om te komen tot de juiste lijst met prioriteiten voor een wijk waarin iedereen gelukkig kan leven, moet je alle betrokkenen laten samenwerken: één van de grote uitdagingen waar de GeluksBV aan bijdraagt.

Carin Cuijpers, oprichter GeluksBV

Koffie- en theepauze

10.40 uur

Future Health Design Expo: Vormgeven aan Gelukkig Oud Worden

Hand in hand met chatbots en robots

11.00 uur

De apparaten in huis kunnen op veel manieren helpen bij dagelijkse activiteiten. Wie zet nooit een wekkertje als reminder voor iets? Maar wat nou als je niet meer zo ontvankelijk bent voor een wekkertje? Dan is het toch wel heel fijn als de technologie in je huis gewoon vraagt of je al genoeg water hebt gedronken. Of toch niet? De ins, outs & ethiek van kunstmatige intelligentie zijn een stuk minder futuristisch dan je denkt!

Design voor positieve gezondheid

11.20 uur

Om goed te kunnen leven als je een dagje ouder bent, kun je elk handig hulpmiddel goed gebruiken. Toch? Alleen hoe geef je vorm aan de diensten en producten die eigenlijk alleen maar faciliteren hoe jij zelf met je gezondheid wilt omgaan? 

Q&A met de ochtendsprekers

11.40 uur

Lunchpauze

12.00 uur

Future Health Design Expo: Vormgeven aan Gelukkig Oud Worden

MIJN DAGELIJKS LEVEN | ONTWERPSESSIES

RONDE 1

13.00 – 14.15 uur

SLAPEN

Een goede nachtrust creëert de ruimte voor het inrichten van een gelukkige (oude) dag. De factoren die in deze levensfase van invloed zijn op slapen, gaan we bestuderen én met slimme oplossingen proberen te tackelen. Natuurlijk ondersteund door een designmethodiek die het meeste van toepassing is. 

ETEN & DRINKEN

Goed eten is belangrijk, maar goed drinken staat voor een gelukkige oude dag bovenaan! Eten doe je vaak wel op gezette tijden, maar je vergeet door de dag heen gemakkelijk dat je dorst hebt. Ga aan de slag met het ontwerpen van producten en oplossingen die aanzetten tot goed eten en drinken. 

WONEN

Een slim huis kan op een heleboel vlakken ontzorgen. Maar een geschikte omgeving rondom je slimme huis misschien nog wel meer. Welke voorzieningen in huis en ruimtelijke inrichting daaromheen dragen bij aan een gelukkig oude dag? Experts op dit gebied delen hun kennis en nemen je mee in een omgevingsanalyse.

Koffie- en theepauze

14.15 uur

RONDE 2

14.30 – 15.45 UUR

VRIJEN

Genegenheid is iets dat je het beste kunt uitdrukken met een aanraking. Even iemands hand vasthouden, zegt soms meer dan duizend woorden. Of een dikke knuffel: het beste medicijn tegen een slecht humeur. De rol van ontwerp hierbij, gaan we onderzoeken. Hebben we knuffelstoelen nodig? Of aankijk-bedden? Of hebben we misschien hulp nodig om aan te geven welk soort genegenheid we zoeken?

BEWEGEN

Gerjanne deed onderzoek naar het stimuleren van bewegen in de openbare ruimte. Ze kwam daarbij op het vergeet-me-niet-pad: een zebrapad van vergeet-me-nietjes. Het pad doet dienst als herinnering in de drukke stad, aan het feit dat er mensen zijn die wat meer tijd nodig hebben om over te steken. Wat kun jij bedenken op dit gebied?

Gerjanne van Gink, Head of Design – Ministerie van Design

ONTSPANNEN

Wat je het liefst doet in je vrije tijd, verandert door de jaren heen. Maar een grote ontspanning ontstaat voor veel mensen in het leven in het samen zijn met anderen. Maar hoe wordt je onderdeel van een ontspannen samenzijn, als je naasten ver weg wonen? Wat heb je daarvoor nodig en wat moeten deelnemende mensen lekker thuis laten?

Borrel & Design Expo Tour

16.00 uur

IK DOE MEE AAN DEZE LEVENSFASE

€129,-

Ik schrijf mij in voor één levensfase naar keuze en betaal tot 15 mei slechts €129,- in plaats van €165,- exclusief BTW.

IK DOE MEE AAN TWEE LEVENSFASEN

€238,-

Ik maak graag gebruik van de Early Bird korting (tot 15 mei 2018) en betaal voor deelname aan twee levensfasen naar keuze €238,- in plaats van €330,- exclusief BTW.

LAAT HET ONS WETEN

We geven graag samen vorm aan de zorg van de toekomst. Laat ons je ideeën weten en we nemen contact met je op. Het U CREATE team

Sending

©2018 ALL RIGHTS RESERVED BY U CREATE - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account