GEBALANCEERD LEVEN MET RELAXTE MOEDERS, DE PIEKERPOLI EN BELLYHORN

Goed voor jezelf zorgen wordt steeds belangrijker. Meet jij al hoe gezond je bent? Skip je de huisarts na een bezoekje aan het internet? Welke sites zijn eigenlijk betrouwbaar? En ben je niet meer tijd kwijt aan het bijhouden van een app over afvallen, dan aan het afvallen zelf? Of snak je eigenlijk naar een dag helemaal ‘uit’ staan? Op 18 april gaan we samen vormgeven aan Gebalanceerd Leven.

De zorg van de toekomst helpt ons om zelf gelukkig gezond te blijven. Die verandering kunnen we alleen voor elkaar krijgen door samen te werken: dokters met designers, onderzoekers met patiënten en beleidsmakers met burgers. De Club van Relaxte Moeders, Piekerpoli en Bellyhorn nemen ons mee in de manier waarop zij mensen helpen bij Gebalanceerd Leven.

Club van Relaxte Moeders

Elsbeth Teeling richtte de Club van Relaxte Moeders op. Inmiddels is daar een blog, Facebook en Instagram-account bij gekomen met in totaal meer dan 140.000 volgers. Het relaxte moederschap staat op de kaart. Maar hoe pak je het aan? Elsbeth deelt met haar community met name geruststellende berichten als ‘De andere moeders doen ook maar wat’ of ‘9x Sorry dat we te laat zijn, maar…’ waarna 9 direct relativerende redenen volgen.

De Piekerpoli

Psychische klachten die zijn gerelateerd aan piekeren lopen uiteen van stress en depressie, tot burn-out en relatieproblemen. Overmatig piekeren heeft een enorme invloed op ons dagelijks functioneren, weet piekertherapeut Marleen Derks. Ze schreef er een boek over: Nooit meer piekeren. Niet lang daarna richtte ze de Piekerpoli op. De Piekerpoli bestaat nu 3 jaar en heeft zes locaties in Nederland.

Bellyhorn

Voor de Utrechtse Gaudeamus Muziekweek werd Dianne Verdonk gevraagd een futuristisch folklore instrument te ontwikkelen. Wat eruit kwam is de Bellyhorn, Pulseyard. En die heeft een heel gewenst bij-effect: eenieder die erop gaat liggen, ervaart een bijzondere kalmte…

 

 

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?