Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

VAN INNOVATIE NAAR HUISKAMER III: NAAR DE MARKT

7 mei, 15:00 - 18:00

AAL, ZonMw en U CREATE slaan de handen ineen om samen met partners en deskundigen te exploreren welke mogelijkheden er op korte termijn zijn voor een spoediger implementatie van innovaties. Binnen AAL- en ZonMw-programma’s worden tientallen innovaties ontwikkeld die bijdragen aan het langer zelfstandig thuis wonen voor ouderen en mensen met een chronische ziekte of handicap. Hoewel er tijdens het gehele proces aandacht is voor implementatie van de innovatie en nieuwe kennis, blijkt de gang naar de daadwerkelijk markt vaak ingewikkeld. Deze derde sessie gaat over het vinden en behouden van de juiste samenwerkingspartners om je product in de markt te zetten en te houden.

De Rijksdienst voor Ondernemerschap benoemde in een rapport uit 2017 verschillende oorzaken die ten grondslag liggen aan het gebrek aan opschaling van producten en diensten voor zelfmanagement. Deze betreffen onder andere een gebrek aan samenwerking tussen de benodigde partijen en onvoldoende incentives door het ontbreken van een breed economisch model waarin zelfmanagement staat.

Hoe kunnen ondernemers meer samenwerken met onderzoekers, zorgverleners, inwoners, financiers en beleidsmakers, en andersom? Wat is een interessant businessmodel voor jouw innovatie? En hoe verder na de “launching customer”? Samen met adviseurs van bedrijven en onderzoekers gaan we in op deze kwesties

Programma

 • 15.00: Welkom door U CREATE
 • 15.10: Ervaringen en kennis van ZonMw en AAL rond het vermarkten innovaties
 • 15.30: Werkwijze van Uzelf, door Klaas Jan Bolt, Business Developer bij Uzelf
 • 15.45: DNA van een succesvolle vermarkting, door Marleen Jansen, Sectorspecialist Gezondheidszorg & Innovatie bij Rabobank
 • 16.10: Ondernemers aan het woord: Reinout Engelberts, CEO van Sensara & Ellen Steenmeijer, CEO van Anne4Care
 • 16.30: Reflectie & discussie
 • 17.15: Afsluiting en borrel
 • 18.00: Slot

Aanmelden

U bent als partner van de organiserende partijen van harte uitgenodigd om een of meer van deze bijeenkomsten bij te wonen, houdt er wel rekening mee dat het verplicht is om u aan te melden. Meld je hier aan.

Wij stellen het op prijs wanneer u zelf ook een inhoudelijke bijdrage levert aan iedere sessie door het delen van uw ervaringen, vragen en oplossingen. Mede aan de hand van uw inbreng richten wij de sessie in.

Heeft u vragen? Voor praktische zaken kunt u contact opnemen met Isa Vriese (isa.vriese@ucreate.nl). Voor inhoudelijke zaken met Geja Langerveld van AAL (langerveld@zonmw.nl) en Karin Alfenaar van U CREATE (karin.alfenaar@ucreate.nl).

Over de reeks ‘Van innovatie naar huiskamer’

Nieuwe technologieën, zoals robotica, slimme speakers en sensoren, maken het mogelijk om langer zelfstandig te leven en thuis te wonen, ondanks ouderdomsgebreken of de beperkingen van een ziekte of handicap. Overheden, gebruikers(organisaties), onderzoekers en bedrijfsleven werken volop aan de ontwikkeling hiervan.

Toch sijpelen deze nieuwe technologieën maar langzaam door naar de huiskamer, keuken, bad- en slaapkamer van degenen voor wie ze zijn bedoeld. Het AAL-programma, enkele andere programma’s van ZonMw en het Centre of Expertise Future Health Design U CREATE slaan de handen ineen om samen met partners en andere deskundigen te exploreren welke mogelijkheden er op korte termijn zijn voor een spoediger implementatie van innovaties. Zij starten met drie Health-Tuesdays in Utrecht, rond de volgende drie thema’s:

 • innovatief onderbouwen
 • ethiek & geluk
 • vermarkten van ICT innovaties voor ouderen.

Gegevens

Datum:
7 mei
Tijd:
15:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
Website:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

Organisatoren

U CREATE
AAL
ZonMw

LAAT HET ONS WETEN

We geven graag samen vorm aan de zorg van de toekomst. Laat ons je ideeën weten en we nemen contact met je op. Het U CREATE team

Sending

©2018 ALL RIGHTS RESERVED BY U CREATE - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account