Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

NEDERLANDS CONGRES VOLKSGEZONDHEID 2018: PREVENTIE IS EEN MINDSET

10 april 2018, 09:00 - 17:45

Met elkaar werken, co-creëren en kennis delen. Nieuwe wegen ontdekken. Ontmoetingen die ertoe doen, workshops waarin werk verzet wordt en sprekers met een boodschap. Op 10 april vindt in de Jaarbeurs in Utrecht het Nederlands Congres Volksgezondheid (NCVGZ) plaats. U CREATE is partner en moderator van de sessie “Gezondheid en Economie: een gezamenlijke opgave van sociale partners”.

Het congres bestaat uit verschillende parallelle sessies, waarmee een persoonlijk programma kan worden samengesteld. De thema’s van de sessies lopen uiteen van het bevorderen van welbevinden en gezondheid in een digitale wereld onder jongeren, gezondheidswetenschappen, antibioticaresistentie, gaming en e-health, big data, de gezonde omgeving en meer.

Daarnaast worden in Café Weltschmerz door de dag heen zorgprofessionals geïnterviewd, is er een gesponsord programma en een open podium. De focus van het gehele congres ligt op preventie.

Programma

 • 09.00 uur: Ontvangst & registratie
 • 09.30 uur: Opening & welkom – Lea Bouwmeester, voorzitter stichting NCVGZ
 • 09.45 uur: Is het volk al niet gezond genoeg? – Willem van ’t Geloof (Wilhelmina Rouwenhorst lezing)
 • 10.15 uur: Eerste tijdslot met zes tracks
 • 12.45 uur: Lunchpauze en bezoek inspiratiemarkt
 • 13.45 uur: Tweede tijdslot met zes tracks
 • 15.15 uur: Koffie-/theepauze
 • 15.35 uur: Derde tijdslot met zes tracks
 • 17.30 uur: Afsluiting congres – Lea Bouwmeester
 • 17.45 uur: Borrel/Avondprogramma, met uitreiking van de Meest Invloedrijke Persoon (MIP) in de publieke gezondheid 2017 en de Public Health Proefschriftprijs (voorheen V&W Prijs). Iedereen is hiervoor van harte welkom; er zijn géén extra kosten aan verbonden.
 • 19.00 uur: Einde avondprogramma

Gezondheid en Economie: een gezamenlijke opgave van sociale partners

In het track ‘Nieuwe preventiepartners’ modereert U CREATE, samen met Gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht, Rabobank en Ahold de sessie Gezondheid en Economie: een gezamenlijk opgave van sociale partners. De sessie is een dialoog tussen sociale, maatschappelijke, publieke en private Utrechtse partners. Daarin bevragen zij de relatie tussen gezondheid en economie. De partners willen onderzoeken of en hoe deze verder versterkt kan worden in Utrecht. In andere woorden: hoe kunnen we er samen voor zorgen dat er tegelijkertijd én meer gezondheid én meer economie ontstaat?

Lees hier meer over de sessie

Inschrijven

Een ticket voor het Nederlands Congres Volksgezondheid kost €225,-. Bij dit bedrag is geen BTW verschuldigd. Tickets koop je via de website het NCVGZ.

Gegevens

Datum:
10 april 2018
Tijd:
09:00 - 17:45
Evenement Categorieën:
, , , , , , , ,
Site:
http://www.ncvgz.nl/

Locatie

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein
Utrecht, 3521AL

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?