Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

KICK OFF PRAKTIJKPROEF ‘EXTRA TEAMLID’ – HOE UIT HUIS PLAATSEN TE VOORKOMEN

22 oktober 2019, 09:00 - 11:00

Gratis

Uithuisplaatsing van een kind is een traumatische gebeurtenis. Hulpverleners in de jeugdzorg doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Toch werden er in 2017 per 10.000 kinderen 121 kinderen uit huis geplaatst (tegenover bijv. 52 per 10.000 kinderen in Engeland). De Gemeente Amsterdam (afdeling Jeugd) en Garage2020 hebben in 2017 data-analyse ingezet om meer inzicht te krijgen in welke jongeren, huishoudens getroffen worden door een uithuisplaatsing.

Garage2020, Gemeente Amsterdam en innovatie- en designbureau Greenberry hebben een prototype ontwikkeld om de lastige besluitvorming te ondersteunen: Extra Teamlid. Het Extra Teamlid is een spelbord en applicatie ter ondersteuning van het casuïstiek overleg in de jeugdhulp. Lees meer op de projectpagina van Garage2020.

Afgelopen jaar na de start tijdens Dutch Design Week in Eindhoven is er veel gebeurd. De applicatie en het spelbord zijn volop in ontwikkeling geweest. Nu zijn we zover dat dit najaar de eerste praktijkproef van start gaat waarbij hulpverleners en organisaties het spelbord en de applicatie gedurende een periode gaan gebruiken in de praktijk. Met als doel ervaringen op te halen en het product verder te optimaliseren voor gebruik.

Garage2020, Gemeente Amsterdam (afdeling jeugd) en Greenberry nodigen betrokkenen, belanghebbenden en geïnteresseerden graag uit voor de kick off van de praktijkproef : Extra Teamlid – Uit huis plaatsing voorkomen.

Tijdens deze kick off informeren we over de status van het project, de laatste ontwikkelingen en hoe de praktijkproef in zijn werk zal gaan. Na het informatieve gedeelte zullen we ook een demonstratie geven van de applicatie en het spelbord.

Voor wie?

Betrokkenen, deelnemers van de praktijkproef, belanghebbenden en geïnteresseerden.

Wil je meer weten, kom vooral naar de kick off!

 

Programma

  • 09:00 – 09:15 Inloop & koffie , thee
  • 09:15 – 09:35 Introductie en recap van het project en de plannen
  • 09:35 – 10:30 Informatie praktijkproef, demonstratie & discussie
  • 10:30 – 11:30 Koffie, thee & netwerken
  • 11:00             Eind

 

Locatie

Deze bijeenkomst vindt plaats in de Jaarbeurs Innovation Mile, in het Beatrixgebouwe op de 6e verdieping – pal naast Utrecht CS.

 

Aanmelden

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis, maar het is verplicht om je in te schrijven. Meld je hier aan.

 

Gegevens

Datum:
22 oktober 2019
Tijd:
09:00 - 11:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
+ Google Maps
Website:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

LAAT HET ONS WETEN

We geven graag samen vorm aan de zorg van de toekomst. Laat ons je ideeën weten en we nemen contact met je op. Het U CREATE team

Sending

©2018 ALL RIGHTS RESERVED BY U CREATE - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?