Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HEALTHY LIVING CHALLENGE

19 november 2018 - 23 november 2018

Hoe kunnen inwoners van Utrecht meer invloed hebben op hun eigen gezondheid en geluk? Als je weet wat wel en niet goed voor je is, kun je daar je leefstijl op aanpassen is vaak de aanname die wordt gedaan. Maar alleen weten is niet genoeg. Hoe komen we van weten, naar doen? In de Healthy Living Challenge door U CREATE & Zorgpact Midden Nederland, gaan studenten een week lang op zoek gaan naar hoe gezond Utrechters eigenlijk willen zijn.

Aan de hand van Design Thinking, Ontwerpen voor Gedragsverandering en de nieuwste onderzoeken uit de gezondheidszorg, psychology en het publieke domein, werken studenten een week lang aan oplossingen voor Utrechters. Hoe kunnen zij zelf meer vorm geven aan een gezondere leefstijl? Iedereen werkt vanuit de opvatting van positieve gezondheid, waarbij gezondheid niet alleen gaat over lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar ook welbevinden, zingeving en simpelweg meedoen in de samenleving.

Voor wie?

Deze challenge is speciaal bedoeld voor studenten van Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, HKU, MBO Utrecht en ROC Midden-Nederland. Iedereen die denkt met zijn of haar expertise en interesse bij te kunnen dragen, is welkom. Je werkt in deze challenge samen met organisaties als Gemeente Utrecht en UMC Utrecht op bijzondere locaties.

Programma

  • Maandag 19 november: Design Thinking (Bartholomeus Gasthuis)
  • Dinsdag 20 november: De doelgroep & gezondheidstrends (JIM Utrecht)
  • Woensdag 21 november: Ontwerpen voor Gedragsverandering (HU studio Hoog Catharijne)
  • Donderdag 22 november: Conceptontwikkeling (met coaches uit de gezondheidszorg) (HU Studio Hoog Catharijne)
  • Vrijdag 23 november: Pitches voor de jury (Stadskantoor Utrecht)

Initiatiefnemers

U CREATE en Zorgpact Midden Nederland namen het initiatief voor deze challenge. Ze werkten in het programma samen met MBO Utrecht, ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht, Gemeente Utrecht, UMC Utrecht en de Provincie Utrecht.

Aanmelden

Meld je aan op de website van Healthy Living Challenge

Gegevens

Begin:
19 november 2018
Einde:
23 november 2018

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?