Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HEALTH TUESDAY | TRENDS VOOR EEN GELUKKIGE EN GEZONDE TOEKOMST

12 februari 2019, 13:00 - 17:30

Er zijn trends in alle soorten en maten, sommige trends zijn snel, andere langzaam. We zijn geneigd om trends op de korte termijn te overschatten en ontwikkelingen op de lange termijn te onderschatten. Trends op de lange termijn, zoals polarisering, ecologisering, dematerialisering en humanisering, hebben zowel positieve als negatieve effecten. Door ons te laten inspireren door de ontwikkelingen die we wenselijk vinden, kunnen we invloed uitoefenen op de loop der dingen.

Stel je voor. In 2019 en daarna wordt een generatie geboren die gezonder en gelukkiger wordt dan alle generaties ervoor. Trends op de korte termijn, zoals stappentellers, plogging (plastic opruimen tijdens het joggen), groentekookboeken, herbruikbare waterflesjes, lunchwandelen en apps voor mediteren, leveren uiteindelijk op de lange termijn het gewenste resultaat op. Dat zou mooi zijn. Door ons te richten op trends die voorwaardelijk zijn voor een gelukkige en gezonde generatie kunnen we de weg bereiden voor een wenselijke toekomst.

In deze meetup krijg je inzicht in de relatie tussen trends op de korte termijn en trends op de lange termijn. In groepen maak je met andere professionals een tijdlijn voor de gezondste generatie ooit, met de inspiratie die trends bieden. 

Spreker

Hilde Roothart is oprichter van Trendslator. Ze doet onderzoek naar de stemming in de markt, bij de consument en in de maatschappij. Als trendonderzoeker en toekomstcoach adviseert en begeleidt ze organisaties bij het vertalen van trends naar strategieën en concepten. 

De presentatie van Hilde bestaat uit een selectie van trends uit de Trendcirkel van Trendslator, een overzicht van twaalf maatschappelijke trends, die relevant zijn voor de sector zorg en welzijn en die mogelijkheden voor zorginnovaties bieden. Daarbij laat ze zien wat de trends op korte, middellange en lange termijn zijn.

Programma

  • 13:00: Inloop met koffie en thee
  • 13:30: Trendpresentatie, door Hilde Roothard
  • 14:00: Introductie groepsopdracht

In 2040 zal blijken dat op dit moment de gelukkigste en gezondste generatie die ooit heeft geleefd wordt geboren. Sommige trends die zich voordoen zijn een bedreiging voor deze toekomst, andere een kans. Op welke ontwikkelingen kunnen we ons richten om deze wenselijke toekomst werkelijkheid te laten worden? 

Stap 1: Maak een keuze voor een trend die volgens jou kansrijk is met betrekking tot de opdracht.

  • 14:30: Koffie en theepauze
  • 14:45: Vervolg groepsopdracht

Stap 2: Maak met je groep een inventarisatie van bijbehorende trends op de korte, middellange en lange termijn.
Stap 3: Maak een tijdlijn waarin deze trends op elkaar aansluiten

  • 16:00: Elevator pitches

Iedere groep presenteert zijn tijdlijn. Welke trends op de korte, middellange en lange termijn zijn kansrijk om ervoor te zorgen dat de mensen die nu worden geboren de gezondste en de gelukkigste ooit worden?

  • 16:45: Conclusies en aanbevelingen
  • 17:00: Borrel
  • 17.30: Einde meetup

Aanmelden

Je kunt gratis deelnemen aan deze Health Tuesday, maar aanmelden is verplicht. Meld je hier aan.

Gegevens

Datum:
12 februari 2019
Tijd:
13:00 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
Site:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

Organisator

U CREATE
E-mail:
info@ucreate.nl
Site:
www.ucreate-weconnect.nl

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?