Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HEALTH TUESDAY | PERSONA’S VOOR INCLUSIEVE ZORG

22 mei 2018, 14:30 - 17:30

Elk mens beleeft het zorgproces op zijn eigen manier en heeft andere behoeftes. Met veel variabelen kan het lastig zijn om de gewenste mate van zorg te leveren. Persona’s helpen om hier grip op te krijgen. Sommigen vinden het lastig om behoeftes aan te geven, terwijl anderen duidelijk van zich laten horen. De één wil graag uitvoerig geholpen worden bij een keuzeproces, terwijl de ander liever alles zelf in handen houdt. Naast persoonlijke voorkeuren, spelen omgeving, culturele waarden en verloop van het zorgproces ook een rol. Aan de hand van persona’s kun je met al deze variabelen gestructureerd aan de slag.

Design Innovation Group laat in deze Health Tuesday zien hoe je op een gestructureerde manier de juiste persona’s maakt en hoe ze helpen bij het leveren van inclusieve zorg. Aan de hand van vier cases ga je aan de slag met het toepassen van de persona-methodiek.

De menselijke maat in (ontwerp)vraagstukken

Heb je een groot ondersteunend netwerk in je omgeving, of doorloop je het zorgproces alleen? Of is het omgaan met ziek zijn anders in verschillende culturen? En ook binnen het zorgproces kunnen wensen en behoeften veranderen naarmate de tijd vordert. Met persona’s breng je de menselijke maat in (ontwerp)vraagstukken en wordt het mogelijk om vanuit empathie oplossingen te bedenken.

Programma (14.30 – 17.30 uur)

  • 14.30 uur: Inloop met koffie en thee
  • 15.00 uur: Persona’s: nut, noodzaak en uitleg over hoe ze te gebruiken voor inclusieve zorg, Marieke Rietbergen – Design Innovation Group
  • 15.15 uur: Het Mentality Model, Motivaction op basis van rapport Wat Werkt Bij Wie?, Marcel Voorn – Senior Research Consultant Zorg – Motivaction
  • 15.40 uur: Innovatie en inclusieve zorg: gesprek met Gerard Boekhoff, directeur-bestuurder De Schoor
  • 16.00 uur: Koffie- en theepauze
  • 16.15 uur: Persona-canvas: één casus, drie profielen (45 minuten)
  • 17.00 uur: Reflectie en terugkoppeling met borrel
  • 17.30 uur: Einde meetup

Aanmelden

Je kunt je voor deze meetup gratis aanmelden via Eventbrite.

Locatie

Alle Health Tuesdays van U CREATE vinden plaats in de Jaarbeurs Innovation Mile (JIM), op de zesde verdieping van het Beatrixgebouw – vijf minuten lopen vanaf Utrecht CS.

Gegevens

Datum:
22 mei 2018
Tijd:
14:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
Site:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

Organisator

U CREATE
E-mail:
info@ucreate.nl

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?