Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

HEALTH TUESDAY | PLAYFUL DESIGN VOOR THERAPIETROUW

10 april 2018, 13:30 - 17:30

Trouw blijven aan een opgelegde therapie is moeilijk. Zeker als het gaat om het aanpassen van eetgewoontes of het innemen van medicatie. Met de inzet van playful design wordt het veranderen van dagelijkse gewoontes een positieve ervaring. Welke “game-mechanics” werken wel en welke niet om mensen te stimuleren nieuwe, gezonde keuzes te laten maken? Ga samen met Gainplay aan de slag met het inzetten van Playful Design voor het bevorderen van therapietrouw.

Kies je voor chips of neem je toch de druiven na het gesprek met je diëtist? Help je jezelf herinneren om je medicijnen op tijd in te nemen, of vind je dat je het zonder geheugensteuntje moet kunnen? Hoewel de antwoorden voor de hand lijken te liggen, is er vaak helemaal geen zichtbare beloning voor het maken van de gezonde, of ‘trouwe’ keuze.

Aan de hand van de app-game Digest Inn laat Teun Aalbers, directeur van Gainplay Studio, zien hoe playful design bijdraagt aan therapietrouw. Hij vertelt de do’s & dont’s bij het positief stimuleren van nieuw gedrag. Daarna ga je zelf aan de slag met het uitwerken van speelse oplossingen voor vraagstukken rond therapietrouw.

Programma: Download slides – PDF

 • 13.30 uur: Inloop met koffie en thee
 • 13.45 uur: Welkom door U CREATE
 • 14.00 uur: Do’s and dont’s bij het veranderen van (obsessief) eetgedrag: Digest Inn, door Teun Aalbers
 • 14.40 uur: Ontwerpsessie: Playful design in jouw dagelijkse praktijkIn een design-sessie stel je je vraag scherp en ga je vervolgens aan de slag om de oplossing voor deze vraag te ‘gamificeren’. Je denkt na over vragen als:
  • Wat wil je bereiken met binnen de app en wat daarbuiten?
  • Met welke frequentie moet de app gebruikt worden? Wil je die in de loop van de tijd verhogen of juist verlagen?
  • Wat wordt er met de app gemonitord en in hoeverre moet de gebruiker dit zelf kunnen zien?

  Aan het einde van de sessie heb je zicht op de werking van spelelementen in de context van therapietrouw en heb je een concreet idee over hoe speelse ontwerpen kunnen passen binnen jouw organisatie.

 • 17.15 uur: Presentatie van de resultaten
 • 17.30 uur: Afsluiting & borrel

Over Digest-Inn

Digest Inn is ontwikkeld voor mensen met overgewicht of obesitas die onder behandeling staan bij een diëtist, maar wordt ook ingezet voor diabetespatiënten. De game is samen met diëtisten en cliënten ontwikkeld en wordt momenteel getest in de regio Utrecht. Lees meer op de website van Digest-Inn.

Aanmelden

Aanmelden voor deze meetup kan via eventbrite. Deelname is gratis.

Gegevens

Datum:
10 april 2018
Tijd:
13:30 - 17:30
Evenement Categorie:

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?