Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NETWERKDINER | INNOVATIE & CROSSOVERS IN DE GEZONDHEIDSZORG

1 oktober 2018, 17:30 - 22:00

De Nederlandse gezondheidszorg staat op een hoog niveau. Of het nu gaat om genezen, verzorgen of voorkomen. Toch kan en moet het beter. En slimmer, eerlijker, mooier, handiger. En dat kan: door ‘ontwerp denken’ en verbeeldingskracht toe te voegen aan nieuwe technologieën en systemen. U CREATE en Design Management Netwerk zijn gezamenlijk gastheer van een avond over innovatie & cross-overs in de gezondheidszorg.

Door te kijken naar ontwerp-innovaties uit andere sectoren en te leren van experts op het gebied van het toepassen van design methodieken in zorg en welzijn, gaan we in op design doing. Waar raken creatief denken en doen en de weerbarstige praktijk elkaar? En hoe innoveer je met respect voor de context, de stakeholders en de eindgebruiker?

Walter Amerika trapt als Connector in Chief van U Create de avond af. Hij gaat in op het ontstaan van U Create, de uitdagingen, de lessons learned, de plannen en de aanpak.

Daarna bieden twee praktijkcases een verfrissende blik op de vraag hoe je innoveert in een omgeving waarin veel stakeholders en regelgeving de dienst uit maken. Katinka Bergema (Innovatiestrateeg bij P2) presenteert haar PASSME-programma waarin de luchtvaartindustrie samen met de TU Delft door een ‘design aanpak’ nieuwe oplossingen heeft ontwikkeld voor bestaande knelpunten en problemen in de luchtvaart. Een aanpak die inmiddels tot concrete resultaten en succes heeft geleid en recent nog uitgebreid in het Financieel Dagblad werd belicht.

Remko van der Lugt (lector co-design aan de Hogeschool Utrecht) en Marieke Rietbergen (Design Innovation Group) presenteren een case waarbij de cross-over tussen onderwijs, onderzoek en de praktijk en de ‘human centered’ aanpak centraal staat.

Programma

  • 17.30: Inloop, ontvangst, hapje & drankje
  • 18.30: Inleiding door Pieter Aarts (DMN)
  • 18.45: Walter Amerika (U CREATE) over de verbindende rol bij innovatie en cross-overs in de gezondheidszorg
  • 19.15: Case 1: Katinka Bergema (PASSME)
  • 19.45: Case 2: Remko van der Lugt (Lector co-design aan de Hogeschool Utrecht) en Marieke Rietbergen (Design Innovation Group)
  • 20.15: Wrap-up, Q&A, discussie en afsluiting
  • 21.00: Netwerkborrel
  • 22.00: Einde

Meer over Design Management Network: http://www.dmnetwerk.com/
Meer over PASSME: https://passme.eu/

Tickets

Voor dit event zijn tickets beschikbaar voor €60,-. Studenten betalen € 30,- per ticket. Genodigden van U CREATE en leden van Design Management Network kunnen een gratis ticket selecteren.

Bestel tickets via Eventbrite

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
Site:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

Organisator

U CREATE
E-mail:
info@ucreate.nl

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?