Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HEALTH TUESDAY | HUMANIZING TECHNOLOGY (MOBILE HEALTHCARE LIVESTREAM)

9 oktober 2018, 15:30 - 16:30

Nieuwe technologieën in zorg en welzijn beter laten aansluiten op de belevingswereld van mensen. Hoe doe je dat? Door te starten bij de eindgebruiker. Op papier heel simpel, in de praktijk vaak een stuk lastiger. Daarom gaan meesterinterviewer Frenk van der Linden en zijn co-host Frederique Jacobs (Smart Health) in gesprek met Gelle Klein Ikink (VWS), Godfried Bogaerts (Beter Dichtbij), Ineke Hazelzet (Stichting Ikone) en andere experts. In deze livestream in samenwerking met Mobile Healthcare delen zij hun methodes om eindgebruikers te betrekken vanaf het begin van het ontwikkelproces om hen beter te bedienen én te beschermen.

Met uitzicht op Utrecht CS praten we over de belangrijkste startpunten voor ‘humanizing technology’:

  • Hoe maken we nieuwe technologie mensgericht?Vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport worden e-health innovaties met behulp van versnellingsmakelaars aangejaagd. Zij kijken naar het verbeteren van de samenwerking tussen zorgorganisatie, markt en ondernemer, maar waar is de eindgebruiker? Is daar voldoende oog voor? O.a.: Gelle Klein Ikink (VWS), Godfried Bogaerts (Beter Dichtbij).
  • Samen ontwerpen met eindgebruikers, hoe doe je dat?
    Designers worden in de zorg vaak aangetrokken als makers om een bestaand idee te laten aansluiten op de gebruikers. Veel te weinig worden zij als mede-bepalers van de beste ontwikkelstrategieën ingezet. Hoe kan dat? En wat kunnen we leren uit andere sectoren zoals de luchtvaart, waar service designers de richting van de organisatie helpen bepalen? O.a.: Willem Jan Renger (HKU Innovatiestudio), Ineke Hazelzet (Stichting IKONE), Alain Dujardin (Greenberry)
  • Als we privacy en veiligheid als uitgangspunt nemen en niet als last, hoe zien nieuwe digitale diensten er dan uit?
    Welke extra plicht hebben ontwikkelaars van digitale oplossingen in zorg en welzijn om gebruikers mee te nemen in hun recht op privacy en bescherming van gegevens? Er ligt in deze plicht een kans om van een achterstand naar een voorsprong te springen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Maar, hoe kom je tot de juiste samenwerkingen om dit voor elkaar te krijgen? Waar moet je beginnen? O.a. Menno Mostert (UMCU), Myrah Wouters (Nictiz)

Bijwonen?

Deze livestream wordt opgenomen in het café van de Jaarbeurs Innovation Mile: de HUB.
Je kunt hierbij gratis aanwezig zijn. Meld je hier aan.

Of live volgen…

Je kunt er ook voor kiezen de livestream te volgen, of terug te kijken. Dat kan op de livestream pagina van Mobile Healthcare.

 

Gegevens

Datum:
9 oktober 2018
Tijd:
15:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
Site:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?