Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HEALTH TUESDAY | CHATBOTS IN DE ZORG: CONVERSATIONAL DESIGN

11 september 2018, 13:30 - 17:30

Vanaf je vakantieadres na een kwallenbeet even appen naar een Nederlandse huisarts om de eerste zorgen weg te nemen. Of zorgen dat je verstandelijk gehandicapte broertje, die graag met zijn telefoon bezig is, een berichtje krijgt om te controleren of alles nog goed gaat en hij wel aan zijn medicijnen denkt. Een goed digitaal gesprek kan veel uitkomst bieden in de zorg. Greenberry ontwierp chatbots en een app voor zorg op afstand voor o.a. Zilveren Kruis Achmea. In een korte innovatiesprint verkennen met we met hen de kansen van Conversational Design voor de wereld van zorg en welzijn.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden van Greenberry en inspirerende (internationale) cases uit de wereld van zorg en gezondheid krijg je inzicht in de mogelijkheden en best-practices op het gebied van conversational design. Alain Dujardin deelt de lessen die Greenberry leerde bij de ontwikkeling van de Cliniclowns App en App de Vakantiedokter voor Zilveren Kruis. Deze lessen, samen met internationale best-practices van conversational design in de zorg vormen de basis voor een ontwerpsessie waarin je zelf aan de slag gaat.

Interactieve sessie: Case & Innovation Sprint

Hoe breng je zieke kinderen op een passende manier op afstand in contact met de clowns? En hoe zorg je ervoor dat mensen ook op vakantie hun zorgvragen in vertrouwen aan een Nederlandse huisarts kunnen stellen? In een interactieve sessie gebruik je de kennis uit de praktijkvoorbeelden en ga je aan de slag met een klantvraag van Greenberry. Aan de hand van een aantal oefeningen afkomstig uit Greenberry’s Innovation Sprint methodiek werk je tijdens de middag in een pressure-cooker van vraag naar een concrete oplossing en een papieren prototype.

Programma

  • 13:30 – Inloop & koffie
  • 14:00 – Welkom door U CREATE & Greenberry
  • 14:05 – Conversational design in de wereld van zorg en gezondheid, Alain Dujardin – Greenberry
  • 14:35 – Presentatie case & uitleg interactieve sessie
  • 14:50 – Verdelen in groepen & aan de slag, Sebastiaan Bode – Greenberry
  • 17:00 – Bespreken van de resultaten
  • 17:30 – Afsluiting & borrel

Aanmelden

Alle Health Tuesdays van U CREATE zijn gratis toegankelijk.
Wel vragen we je om je aan te melden via Eventbrite.

Meer over Greenberry

Deze Health Tuesday is voor iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen rondom conversational design en die nieuwsgierig is naar de impact hiervan op zorg en gezondheid. Ga voor meer informatie naar de website van Greenberry, hun werk en visie op conversational design & digitizing healthcare.

Locatie

Alle Health Tuesdays van U CREATE vinden plaats in de Jaarbeurs Innovation Mile, JIM, op de zesde verdieping van het Beatrixgebouw pal naast Utrecht CS. Bekijk de looproute:

Gegevens

Datum:
11 september 2018
Tijd:
13:30 - 17:30
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
Site:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

Organisatoren

U CREATE
GREENBERRY

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?