Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HAPPY LIVING CHALLENGE

11 maart 2019 - 14 maart 2019

Over een goede start voor baby en peuter is enorm veel informatie beschikbaar. Maar het welbevinden van kersverse ouders zelf wordt vaak nog uit het oog verloren. Dit terwijl stabiele, gelukkige ouders de basis zijn voor een kind om gezond op te groeien. Bibliotheek De Tweede Verdieping, Health Hub Utrecht en U CREATE gaan samen met studenten van MBO Utrecht, ROC Midden Nederland en Hogeschool Utrecht binnen het thema wijkgerichte preventie op zoek naar nieuwe concepten die ouders informatie geven over hoe ze zorg kunnen dragen voor hun eigen welbevinden. Dit alles gebeurt in de Week van Zorg en Welzijn van 11 t/m 14 maart.

Een kind krijgen is geen kleine gebeurtenis. Je sociale leven verandert, je moet jezelf opnieuw uitvinden en je houdt minder tijd voor jezelf over. Daardoor voel je je misschien fysiek en mentaal minder. Tegelijkertijd is er vanuit de maatschappij de druk dat je als jonge ouder op een roze wolk hoort te zitten. Professionals richten zich voornamelijk op de zorg voor en de omgang met het kind en minder op hoe je je als ouder in deze nieuwe levensfase staande kan houden. Jonge ouders lijken de eigen uitdagingen en vragen te zien als een teken van slecht ouderschap. Ook is het informatieaanbod gering dat ingaat op het welzijn van kersverse ouders en de dingen die daaraan zouden kunnen bijdragen.

Happy Living Challenge daagt ouders uit om over zichzelf na te denken

Om daar verandering in te brengen, gaan studenten verpleegkunde, creatieve industrie, communicatie en journalistiek gedurende vier dagen samen aan de slag met het ontwikkelen van concepten die ouders informatie geven over hoe ze voor hun eigen welbevinden zorg kunnen dragen en die de uitwisseling tussen ouders stimuleren. Vertrekpunt is daarbij het concept positieve gezondheid zoals dat wordt omschreven door Machteld Huber en Jan Walburg.

Programma & Inschrijving Eindpresentaties

Op donderdag 14 maart om 11.30 uur pitchen de studenten hun concepten te pitchen bij Bibliotheek De Tweede Verdieping in Nieuwegein. Wil je deze pitches bijwonen? Schrijf je dan in via de website van U CREATE www.ucreate-weconnect.nl/challenge. Hier vind je ook het volledige programma van de challenge.

Gegevens

Begin:
11 maart 2019
Einde:
14 maart 2019
Evenement Categorie:
Site:
ucreate-weconnect.nl/challenge

Locatie

Bibliotheek Nieuwegein
Stadsplein 1-C
Nieuwegein, 3431LZ
Site:
https://www.detweedeverdieping.nu/

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?