Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

GELUKKIG & GEZOND IN UTRECHT KENNISFESTIVAL

20 september 2018, 09:00 - 17:00

U CREATE is partner van het kennisfestival Gelukkig & Gezond in Utrecht, georganiseerd door het Kennisplatform Utrecht Sociaal. Op 20 september komen inwoners, beleidsmakers, ondernemers, professionals en onderzoekers uit het sociale en zorgdomein samen om te werken aan belangrijke maatschappelijke thema’s: wijkgerichte preventie, digitale transformatie en een aantrekkelijke arbeidsmarkt.

Utrecht is in veel opzichten een unieke regio. Centraal in het land gelegen, de kleinste van alle provincies, een groot percentage hoger opgeleiden, veel dienstverlenende bedrijven en kennisinstellingen, een bible belt, jonge mensen in de stad en vergrijzing in het buitengebied. De regio kent om deze reden specifieke successen én uitdagingen en daarmee kansen om goede voorbeelden te delen én gezamenlijk oplossingsrichtingen te bedenken.

Programma (09.45 – 15.45 uur)

Ochtendprogramma met keynotes, 09.45 – 11.45 uur

 • Keynote | De toekomst – Iedereen doet mee?! door Carolien Plevier (GGDrU) en Hanneke Schreurs (Dienst Volksgezondheid)

  Wij worden steeds ouder. Maar onderzoek laat zien dat niet alle gewonnen jaren in goede gezondheid worden geleefd. Hoe gaat het nu met de gezondheid van Utrechters? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen waar we voor staan om de gezondheid nu en in de toekomst te beschermen en verder te bevorderen? Carolien Plevier (GGDrU) en Hanneke Schreurs (Dienst Volksgezondheid) brengen ons op de hoogte van de nieuwste epidemiologische inzichten voor onze provincie. Een provincie die een grote diversiteit aan inwoners herbergt. Niet alleen krijgen we zicht in trends en verschillen in gezondheid, maar ook van indicatoren voor interventiemogelijkheden en beleidsterreinen die het verschil kunnen maken: leefomgeving, zorg, sociaal domein/sociale omgeving en leefstijl.

 • Keynote | Samen gezond, samen gelukkig door Pieter Hooimeijer (Universiteit Utrecht)

  Pieter Hooimeijer (Universiteit Utrecht) toont ons welke demografische ontwikkelingen en verschuivingen de regio staat te wachten. Die zijn niet overal hetzelfde. Wat betekenen de verjonging in de stad Utrecht en de vergrijzing in andere gemeenten voor inwoners, professionals en gemeentelijk beleid? Verandert ons gedrag? Welke invloed heeft onze leefomgeving daarop? En welke invloed heeft dit op ‘gelukkig gezond’?

 • Keynote | Ruimte voor innovatie en technologie helpt mentale gezondheid door Floor Scheepers (UMC Utrecht)

  De gezondheidszorg verandert razendsnel. Vooral in de psychiatrie is innovatie dringend nodig om adequaat in te kunnen spelen op alle ontwikkelingen. Zo is er is behoefte aan meer persoonlijke zorg, aan digitale netwerken waarin de patiënt echt centraal staat, en aan het eerder in beeld brengen van psychische kwetsbaarheid. Om tot deze ontwikkelingen te komen, is er continu ruimte nodig voor verandering en vernieuwing. Bijvoorbeeld voor het testen van zelfmanagementtools en het inzetten van big data statistics. Maar hoe creëer je deze ruimte? En welke kansen zijn er om binnen de regio op deze ambities samen te werken? Floor Scheepers van het UMC Utrecht verzorgt een lezing over dit thema.

 • Panel | Wat betekent dit voor de thema’s preventie, digitalisering en arbeidsmarkt met alle sprekers

  Alle sprekers reflecteren samen vanuit hun eigen perspectief op de thema’s preventie, digitalisering en arbeidsmarkt.

 • 11.45 uur: Lunch
 • 13.00 – 14.15 uur: Werktafels Ronde 1
 • 14.30 – 15.45 uur: Werktafels Ronde 2

  Werktafels rondom vraagstukken vanuit de praktijk, waar organisaties, bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten. Welke praktisch toepasbare producten en diensten zijn er inmiddels? Hoe kunnen we ze verbeteren of toegankelijker maken? En welke nieuwe relevante samenwerkingsverbanden kunnen we creëren om de opgaven aan te pakken? De werktafels vinden in het theater en op diverse locaties in het centrum van Houten (op enkele minuten loopafstand van het theater) plaats.

 • 16.00 uur: Afsluiting & Borrel

 

Informatie & Aanmelden

Houdt voor programma updates en aanmeld informatie de programmawebsite in de gaten. Direct aanmelden kan hier.

Gegevens

Datum:
20 september 2018
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://husite.nl/kus/events/event/20-september-2018-gelukkig-en-gezond-in-utrecht/

Locatie

Theater aan de Slinger
De Slinger 40
Houten,

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?