Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

FUTURE HEALTH DESIGN TALENT MEETUP

17 september 2019, 11:30 - 14:30

U CREATE biedt jonge ontwerpers de mogelijkheid om bekend te raken met een breed netwerk in de zorg. Via onze events en exposities, maar ook door met elkaar en met ervaren zorgontwerpers uit te wisselen. Wat moet je weten over een carrière als ontwerper in de zorg? Is ondernemen bijvoorbeeld altijd de beste optie? Of kan je ook op een andere manier aan de slag? In de Future Health Design Talent meetup bespreken we met je de mogelijke stappen die je kan nemen om verder te komen en leer je ook van anderen die als ontwerper in de zorg actief zijn.

Op 17 september ontmoet je mede zorgontwerpers van verschillende ontwerp opleidingen in Nederland bij JIM Utrecht. Wat staat er op het programma?

Programma

 • 11.30 uur: Inloop met lunch
 • 12.30 uur: Presentatie: Kan niet bestaat niet! Volg jouw gevoel. door Elle Verhoeven, LL forcare
 • 13.00 uur: Carroussel: 3 keer een half uur advies van een professional
 • 14.30 uur: Pauze
 • 15.00 uur: The Battle (optioneel)
  Na de pauze dagen we je uit om mee te denken met de studenten die deelnemen aan The Battle. Gedurende tien weken werken studenten van verschillende Utrechtse opleidingen samen en op deze dag vormen zij hun ideeën. Jij kunt met ze meedenken en leren van de informatie die zij van de opdrachtgevers hebben gekregen!
 • 17.00 uur: Einde Battle Programma

Presentatie Elle Verhoeven (LL forcare): Kan niet bestaat niet! Volg jouw gevoel.

Elle Verhoeven werkt als freelance service designer in de zorg. Een veel gehoorde zin in de zorg is: ‘ja, maar dat kan of mag niet.’ Aan Elle de taak om de klantvraag op te halen en deze te vertalen in passende concepten, producten en diensten en te zorgen dat het juist wel kan! Hierbij heb je niet alleen te maken met de zorg en de zorgvrager, maar ook allerlei andere (grote) partijen. Wanneer je echt goed luistert naar de vraag van de klant, mogelijkheden ziet en anderen daarin betrekt, kan er opeens heel erg veel. Voor haar werk als freelance service designer heeft Elle Industrieel Product Ontwerp gestudeerd en korte tijd gewerkt voor een zorgorganisatie. Elle laat zien dat wanneer je lef hebt en gewoon gaat doen, er vanzelf mogelijkheden ontstaan.

Carroussel

Je krijgt 3 keer een half uur om met 3 deskundigen te praten, over drie onderwerpen:

 1. Van idee naar businessplan
  Een idee of persoonlijke inspiratie is vaak het startpunt van de ontwikkeling van een product of dienst, maar is het ook iets waar mensen op zitten te wachten? Past het in de processen die in de zorg al bestaan bijvoorbeeld? Wie wil ervoor betalen? Haak je met je idee aan op een belangrijk probleem, of zijn er dringender zaken om op te lossen in het gebied waar jij je op wilt richten? Welke partijen hebben allemaal te maken met het probleem waar jij je op richt?
 2. Je rol als ontwerper in de zorg
  Wat verwachten mensen in de zorg van ontwerpers? Hoe kun je de verwachtingen managen over wat het ontwerptraject kan brengen? Hoe neem je mensen mee in een ontwerptraject en hoe kom je aan opdrachten?
 3. Vanuit welke waarde en ethiek ontwerp jij?
  Stel je voor, je ontwerpt een gespreksmethode voor mensen met schizofrenie en hun mantelzorgers. Je wilt hiermee het leven van degene met schizofrenie gemakkelijker maken, alsook dat van zijn mantelzorgers en omgeving. Het is behulpzaam om je bewust te zijn vanuit welke waarde jij jouw product of dienst ontwerpt om deze nog beter te maken. In het geval van deze gesprekstool is de waarde waaraan jij wilt bijdragen verbondenheid tussen mensen. Welke waarden kun je nog meer herkennen in je idee?

Aanmelden

De Future Health Designers Meetup is gratis, maar aanmelden is verplicht. Meld je hier aan.

Gegevens

Datum:
17 september 2019
Tijd:
11:30 - 14:30

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
Site:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

Organisator

U CREATE
E-mail:
info@ucreate.nl
Site:
www.ucreate-weconnect.nl

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?