Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DESIGN SPRINT | SUCCESVOL INNOVEREN OP EIGEN KRACHT

30 januari 2018, 14:00 - 18:00

Disruptie is bedreigend, maar welkom als je het zelf veroorzaakt. Startups hebben die naam en worden daarom door veel bestaande bedrijven opgehemeld en doodgeknuffeld. Maar hoe maakbaar is startupsucces eigenlijk? Nou, niet. Slechts 5 procent van de startups groeit uit tot een succesvol bedrijf en corporates houden vaak niet meer dan een kamer vol zitzakken over aan een liaison met een startup.

Hoog tijd dus dat corporates en startups de mania achter zich laten en weer innoveren op eigen kracht! Innovatie-expert van Greenberry, Jan-Willem van Beek schreef het boek Voorbij de startupmania. In deze meetup deelt hij een praktische alles-in-een innovatiemethode met 10 stappen. Op toegankelijke wijze loodst hij je soepel door de hele innovatiecyclus en de wirwar van innovatietheorieën. Van disruptie herkennen tot het samenstellen van je dreamteam; van design thinking tot het upscalen van je ideeën, intern en extern. Met best practices van onder meer Rabobank, Snappcar, KRO-NCRV, bunq en Minibrew.

Programma

Deze Health Tuesday starte met een presentatie van Jan-Willem van Beek (Strategy Director en oprichter van innovatie- & designbureau Greenberry), aan de hand van voorbeelden en methodieken liet hij zien hoe je de mania voorbij kunt gaan en echt aan de slag kunt met het uitwerken van innovatieve ideeën. Voor zijn boek ‘Voorbij de startup mania: succesvol innoveren op eigen kracht’ interviewde hij diverse startups en corporates over dit thema en dit leverde veel boeiende inzichten op. Hij behandelde bijvoorbeeld het omarmen van onzekerheid, je weet simpel weg gewoon niet zo goed wat wel en niet werkt. Dat moet je gaan ondervinden! Dit verhaal onderbouwde hij aan de hand van cases uit de praktijk en van Greenberry zoals bijvoorbeeld de Zilveren Kruis Zorgverkenner (https://www.greenberry.nl/work/enlighten-patients-throughout-their-care-plan).
Jan-Willem definieerde 3 stappen naar succes:
  • 1: Zorg dat je het kernprobleem van je klanten in de vingers krijgt en helemaal begrijpt – ‘fall in love with the problem, not the solution!’
  • 2: Leg een oplossing zo snel mogelijk voor bij de eindgebruiker om te testen of deze aansluit en ook echt wenselijk is.
  • 3: De ultieme test of je op de goede weg bent: zijn mensen echt bereid te betalen voor het gebruiken van je oplossing? Of gaan ze je oplossing echt gebruiken? – ‘Ideas are useless unless used’
In het workshop gedeelte gingen we met elkaar dieper in op stap 2. Aan de hand van Greenberry’s eigen innovatie sprint methode zijn in groepen ideeën uitgewerkt tot concrete oplossingen en een prototype dat je kan voorleggen aan je eindgebruikers.

Slides & Links

Wil je de slides van Jan-Willem terugzien? Neem contact op met mariska.doppenberg@greenberry.nl.

 

Locatie

Het event vond plaats in de Jaarbeurs Innovation Mile, in het Beatrixgebouw op de 6e verdieping – pal naast Utrecht CS.

Bekijk de looproute naar het Beatrixgebouw of de plattegrond van Jaarbeurs.

Gegevens

Datum:
30 januari 2018
Tijd:
14:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
Site:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

Organisatoren

U CREATE
GREENBERRY

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?