Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CHEAT: EEN ONTWERPGERICHTE AANPAK VOOR ZORGVRAAGSTUKKEN

9 april 2019, 13:30 - 17:30

Co-creatie bestaat niet alleen uit het betrekken van relevante stakeholders in het ontwerpproces via creatieve methoden, maar ook uit het beschouwen van specifieke, sociale en fysieke omgevingselementen en het continu oog hebben voor de complexe zorgprocessen waarin de innovaties ingebed moeten worden. Vaak worden bij de ontwikkeling van zorginnovaties slechts enkele van de genoemde perspectieven gehanteerd: gebruiker, proces of systeem. Terwijl voor duurzame oplossingen juist een perspectief vanuit meerdere lagen essentieel is. Een integrale, systemische ontwerp-aanpak die rekening houdt met zowel de gebruikers en andere stakeholders, hun werkprocessen en het systeem of de omgeving – én dat alles in een dynamische, veranderende context, bestaat vooralsnog niet. De onderzoeksgroep van het kiem-project CHEAT deelt in deze Health Tuesday de tools en hands-on tips die ze voor ontwerpers hebben ontwikkeld.

Het Lectoraat Co-Design van de Hogeschool Utrecht is samen met ontwerpers van de creatieve bureaus IJsfontein, Gainplay Studio, de Ruimdenkers, 4Building en U CREATE een KIEM-project gestart om elementen te inventariseren voor een integrale ontwerpaanpak voor complexe (zorg)vraagstukken.

De vraag waarmee het project werd gestart is:

Hoe kan een Co-creatie in HEAlth-Toolkit ontwikkeld worden, waarin de perspectieven van product-dienst-interactie, werkprocessen en het socio-technisch systeem geïntegreerd worden?

Hoe deze integrale, systemische ontwerp aanpak te bereiken, is bij zowel zorg innovatoren als zorgverleners, nog onbekend. Wat vaak leidt tot het falen van implementatie of het vroegtijdig stagneren van de uitvoering van innovatieve concepten. Met als gevolg dat waardevolle ideeën vroegtijdig stranden, dat innovaties met een missende schakel aan kennis ontwikkeld worden en uiteindelijk niet werken in de praktijk. Er kan een kloof of participatie-moeheid ontstaan tussen zorgverlener en ontwerper, want: wat levert het nu eigenlijk op?

Programma (13.30 – 17.30 uur)

De ontwerpers van de betrokken bureaus hebben door hun ervaringen te delen en gezamenlijk complexe contexten te verkennen een aanzet gedaan tot de ontwikkeling van een aantal tools aangevuld met waardevolle hands-on tips voor ontwerpers. Deze zullen zij tijdens deze Health Tuesday presenteren.

  • 13.30: Inloop & deel je ervaring
  • 14.00: Ontwerpers, complexiteit en het zorgsysteem
  • 14.40: Pauze
  • 14.50: Introductie Pressure Cooker
  • 15.00: Pressure Cooker: CHEAT
  • 16.00: Wie CHEAT het beste? – test de tools
  • 16.30: Recap & reflectie
  • 17.00: Afsluiting en borrel
  • 17.30: Einde Health Tuesday

Aanmelden

Je kunt deze Health Tuesday gratis bijwonen, maar meld je vooraf aan via deze pagina.

Gegevens

Datum:
9 april 2019
Tijd:
13:30 - 17:30

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
Site:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

Organisator

U CREATE
E-mail:
info@ucreate.nl
Site:
www.ucreate-weconnect.nl

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?